За фактом поховання у Чернівцях порожньої труни проводиться перевірка

За фактом поховання у Чернівцях порожньої труни проводиться перевірка

13.09.2012, 17:02

          12 вересня 2012 року  пізно ввечері в одному з регіональних ЗМІ з’явилася інформація, що в Чернівцях нещодавно поховали на міському кладовищі труну без покійника. Тіло померлого у той час перебувало в обласному бюро судово-медичної експертизи. Прокуратура області дала доручення прокурору міста Чернівців за цим фактом провести ретельну перевірку. Крім того, обласна прокуратура направила листа начальнику Головного управління охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації з вимогою провести за даним фактом службове розслідування. Про результати перевірок буде обов’язково повідомлено  громадськість, - повідомили BukNEWS у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Серед медиків ведуть службове розслідування. Підключилась і прокуратура.

Поховали труну без покійника. У кінці серпня стався випадок, котрий зараз перевіряють і медики, і прокуратура. Тіло померлого чоловіка з приміщення бюро судмедекспертизи повинні були забрати родичі і поховати. Та сталося так, що за тілом ніхто не прийшов, а родина та друзі купили труну, найняли священика, відспівали і порожню домовину засипали землею. Ніхто нічого не запідозрив, бо кришка на труні була закрита весь час.

- Це елементарне нехлюйство, неналежне виконання своїх обов’язків з боку працівників СМЕ, - вважає Петро Коваль, прокурор Чернівецької області.

Люди, котрі несли труну із закритою кришкою, казали, що вона була легкою та від неї йшов нестерпний запах. Виявляється, таким запахом домовина просякнута тому, що купили її у місці, де знаходяться холодильники із трупами, одразу біля моргу. 

Прокурор міркує, що все закінчиться не кримінальною справою, а дисциплінарним покаранням. 

- Я на сайті дивився, що керівництво СМЕ звинувачує рідних у тому, що трапилось, якщо це так, то я розцінюю це, як бездушність і бюрократичний підхід до виконання своїх обов’язків, - заявив П.Коваль.

Перевірка триватиме максимум 10 днів. А тим часом Віктор Бачинський, як кандидат у народні депутати, готує позов у суд на один із місцевих ЗМІ за поширення неправдивої інформації та псування іміджу.

Джерело: citi.cv.ua

1