За фактом отруєння дітей у ДНЗ № 10 зареєстровано кримінальне провадження

За фактом отруєння дітей у ДНЗ № 10 зареєстровано кримінальне провадження

15.02.2016, 23:12

Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області повідомило правоохоронців про виявлення фактів харчового отруєння у 8 вихованців ясельної групи №14 дитячого навчального закладу №10 «Попелюшка» у Чернівцях.

За даним фактом Шевченківським ВП ГУНП в Чернівецькій області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 137 КК України (неналежне виконання обов`язків щодо охорони життя та здоров`я дітей).

Процесуальне керівництво за ходом досудового розслідування даного кримінального провадження здійснює Чернівецька місцева прокуратура.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

ДОВІДКОВО:

Попередні результати бактеріологічних та вірусологічних досліджень причини захворювання дітей на гостру кишкову інфекцію у ДНЗ №10 у Чернівцях триватимуть до 16 лютого.

Але вже зараз можна сказати, що причина інфікування – не в харчоблоці. Тому вводити карантин немає потреби. 

Про це повідомила головний санітарний лікар Чернівецької областіНаталія Гопко. 

Бактеріологічні та вірусологічні дослідження тривають, 16 лютого будуть попередні результати, - зазначила Наталія Гопко. - Оскільки захворіли дітки тільки ясельної групи, можна говорити про інфікування в межах групи. Тобто джерело інфікування - не продукція, яка виготовляється на харчоблоці. Адже харчоблок, як і в інших закладах, є централізованим і приготування страв забезпечується для всіх груп, які є в дошкільному навчальному закладі. Причиною може бути персонал. Бо продукти хоч і готуються в харчоблоці, але розливається їжа в посуд безпосередньо у групах. Але гадати я би не хотіла, давайте дочекаємося результатів. 

У зв’язку з тим, що причина захворювання не в харчоблоці, немає необхідності вводити карантин, - вважає Наталія Гопко. - Для інших діток, які знаходяться у закладі, немає ризику також захворіти. 

У закладі проведені дезінфекційні заходи, додаткові протиепідемічні заходи, які дають можливість вважати, що умови для дітей безпечні. І оскільки гострі кишкові захворювання не передаються повітряно-крапельним шляхом, то запроваджувати інші заходи, окрім тих, які вже проведені, немає необхідності, додала головний санітарний лікар Буковини. 

molbuk.ua

1