За 30 років не знайшли остаточної версії, чому в Чернівцях діти страждали від алопеції (ВІДЕО)

За 30 років не знайшли остаточної версії, чому в Чернівцях діти страждали від алопеції (ВІДЕО)

04.09.2016, 01:09

Минає майже тридцять років відтоді, як у Чернівцях розпочалася епідемія небаченої досі хвороби. Діти прокидалися повністю лисими, мучилися від нічних жахів та галюцинацій. 

Про це йдеться у програмі "Журналістські розслідування", яка вийшла в ефір на телеканалі ТВА.

Майже два десятки версій, чому ж діти страждають від тотальної алопеції. І жодної остаточної аж досі. Чернівчани й донині переповідають історію про таксиста, який бачив, як військові намагалися знешкодити залишки буцімто розлитого ракетного палива. 

- Якийсь таксист бачив о 4-й годині ранку, як мили вулицю Лук’яна Кобилиці, - розповів Леонтій Сандуляк, доктор медичних наук.

Та насправді причина отруєння значно складніша. Науковці неодностайні.



- Талієве отруєння - жодних версій не може бути, нічого, - запевнив Володимир Білоус, лікар-токсиколог, кандидат медичних наук.

Та комісія КДБ тоді не знайшла достатньо доказів, аби зупинитися на "талієвій" версії.

- У нас не було прямих підстав і доказів, що це дійсно талій, - пояснив Микола Величко, пенсіонер Служби безпеки України.

Натомість нові подробиці з’являються і зараз. Так само і досі лікарі фіксують випадки захворювання на алопецію.

- Дійшли до такого конкретного припущення тільки років 5-6 тому, - повідомив Микола Величко, пенсіонер Служби безпеки України.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

"У нас не було прямих доказів". От сволоти! Виходить, треба було взяти підконтрольну групу, отруїти дітей, порівняти симптоми, результати аналізів, врешті - висновки патанатомів, тоді у них були б ПРЯМІ докази. Лабораторні дослідження, свідчення і висновки професійних токсикологів, навіть запізніле прозріння продажного Сандуляка - це для них не прямі докази. З прямого кішківника висмоктав зараз цей пенсіонер своє виправдовування. Довели місто до екологічної катастрофи - а тепер "у нас не було доказів"! Старе брехло! Тепер для журналістів Сарафінчана. Алопеція була, є і буде. Але це у сифіліса - одна причина. А у алопеції причин може бути безліч. Волосся може випадати від стресу, від хімічного отруєння, від грибка тощо. Причому в усіх випадках може випадати тотально чи вогнищево - залежно від ступеня ураження. Проте у масової чернівецької алопеції - одна причина. І це точно не сандуляковий таксист чи чередаричкові вигадані ракети, які також ніхто не бачив, навіть сама Чередарик. Брехня, що не було остаточної версії. Була навіть не остаточна версія, а остаточний висновок про талій як провідний і основний агент отруєння, що призвело до алопеції і не тільки до неї. Але якраз КГБ талій був не потрібний, бо виводив на джерело викиду - на секретні лабораторії і військові програми фізиків. Одразу знайшовся Сандуляк, лікар, який допоміг КГБ талієвий виснок "спростувати", щоб уникнути відповідальності. Знайшли злодіїв-екологів, які дружнім хором підхопили версію про якісь ракети. У КГБ-СБУ не було, бач, прямих доказів, що місто засипали талієм через технологічну аварію! Брехливі сволоти.

avatar

остаточний діагноз

04 вересня 2016 18:44