З випадкової обмовки митрополита Данила російські пропагандисти і вітчизняні корисні ідіоти роздули інформаційний скандал

З випадкової обмовки митрополита Данила російські пропагандисти і вітчизняні корисні ідіоти роздули інформаційний скандал

09.08.2023, 23:29

 У пресслужбі ПЦУ пояснили, що митрополит Данило мав на увазі офіційно встановлену заборону проводити масові паломництва, яку було запроваджено через війну.

"Але ця заборона на практиці не виконується всюди однаково: коли йдеться про заходи, які організовує московський патріархат, то їх проводять фактично без заборони. Можна навести приклади походів на Почаїв. Це, як можна зрозуміти з промови, і обурює митрополита Данила", - сказав речник Київської Митрополії ПЦУ митрополит Євстратій (Зоря). 

Він вважає, що з огляду на чутливість теми, широкий резонанс і негативне враження від вживання таких слів митрополит Данило мав би дати роз'яснення і перепросити за хибно сформульовану думку.  

У ПЦУ запевнили, що їхня позиція щодо війни, розв'язаної Росією, "ясна, однозначна і багато разів засвідчена в документах і заявах".

"...означення "вигадана війна" категорично суперечить позиції ПЦУ і не може в жодному разі трактуватися не лише як офіційна думка Церкви, але і як думка на рівні окремих її представників. [...] Цілком очевидно, що він (митрополит. - Ред.) абсолютно некоректно вжив словосполучення "вигадана війна" і тому має роз'яснити, що він зробив це помилково. Можливо, це сталося через його стилістику мови та вік (74 роки)", - зазначив речник. 

Нагадаємо, Митрополит Чернівецький і Буковинський Православної Церкви України Данило (Михайло Ковальчук) у зверненні до вірян обмовився, що "влада вигадує війну" контексті перешкоджання вірним ПЦУ забезпечувати свої релігійні потреби.  

"Дорогі брати та сестри, дорогі паломники, ми схиляємось перед вами, тому що ви долаєте всупереч неможливому. Наша влада то вигадує війну, то боїться, щоб московські їх не засудили та не дозволяли нам вас зібрати в це святилище", - сказав митрополит у промові до вірян.  

Згодом митрополит Данило вніс яснісь у дану ситуацію:

Джерело: https://censor.net/ua/v3436348

 

1