З початку 2015-го буковинські волонтери передали військовим допомоги на 215 тис грн.

З початку 2015-го буковинські волонтери передали військовим допомоги на 215 тис грн.

20.01.2015, 23:45

Штаб «Буковина – українському війську» звітував на засіданні координаційного центру з допомоги армії. Загальна сума допомоги склала 215 тис. 703 грн.

Для добровольців були передані 108 теплих камуфляжів, берці, термобілізну, балаклави, продукти харчування. Для підрозділу «Сокіл» передано ноутбук та сумку до нього. Прикордонники отримали 14 камуфляжів, 14 пар берців, балаклави. Також допомогу надано Національній Гвардії. Передано  солодкі подарунки дітям, вдовам, військовослужбовцям - 500 шт. Також буде проведена акція «Одна школа - один воїн» в співпраці з освітянами міста.

Нещодавно буковинські волонтери отримали гуманітарний вантаж з Італії, який зібрали українці, що там проживають. 

– Ми відправили посилки за вказаними адресами, – розповів волонтер Володимир ДОРОШ. – Буде підписано угоду між буковинською громадою та італійською організацією "Нова демократична Україна". Усю зібрану в Італії гуманітарну допомогу відправлятимуть до Чернівців. А ми будемо розподіляти її військовим, сім’ям загиблих, переселенцям, у військові госпіталі. Разом з італійцями створимо спільний сайт, де повідомлятимемо, кому була надана допомога. 

Волонтери попросили не виселяти їх з приміщення ОДА. Мовляв, їх хочуть перевести у мікрорайон "Гравітон", куди буде важче добиратися добродійникам.

Матеріл з сайту chv.tv та molbuk.ua

1