З Ніконовим працювали нормально, а Бешлею варто бути більш людяним, - працівники земельного департаменту

З Ніконовим працювали нормально, а Бешлею варто бути більш людяним, - працівники земельного департаменту

25.10.2013, 19:22

Директор департаменту містобудівного комплексу й земельних відносин Володимир Ніконов написав заяву на звільнення з 29 жовтня.

Про те, чому він це зробив, "регіонал" коментувати відмовляється, і пропонує журналістам molbuk.ua про це поцікавитись у самих працівників департаменту.

Водночас у самому департаменті хвалять роботу Ніконова, а два тижні перебування Володимира Бешлея на посаді в.о. керівника департаменту називають "нелюдяними".

Про те, що нині відбувається у скандальному департаменті ми поцікавились у заступника керівника департаменту містобудівного комплексу й земельних відносин Сергія ШИЛЯЄВА.



- Сергію Миколайовичу, що ж нині відбувається в департаменті?

- Згідно з розпорядженням, яке учора надійшло до департаменту, в. о. директора департаменту Володимир Бешлей звільнений з цієї посади з 24 жовтня. Є й інше розпорядження. Воно називається "Про звільнення Ніконова з посади директора департаменту", згідно з яким припинена його служба в Чернівецькій міській раді з 29 жовтня. Питання про призначення іншої особи на посаду директора або якийсь інший шлях вирішення цієї ситуації залежить від посадових осіб, які нині очолюють міську раду.

- Судячи із заяви колективу департаменту ми розуміємо, що працівники не готові до того, щоби Володимира Ніконова звільнили…

- Наскільки мені відомо, є лист, який підписали працівники департаменту. Люди працювали два роки з Ніконовим. На мою думку, працювали непогано. Тому виникла необхідність звернутися до очільників міськради, зокрема, й до партійних організацій, з проханням, аби Ніконова залишили на посаді. Але, наскільки мені відомо, заява про звільнення написана Володимиром Миколайовичем особисто.

- Чому він її написав?

- Я не можу сказати, чому. Напевно, якісь "тертя" були… Якісь незрозумілі питання… Можливо, були якісь невирішені пропозиції або питання, які обговорюються кулуарно. Я знаю, що з цього приводу відбувалося засідання фракції ПР. І про те, що були неодноразові розмови секретаря міськради з Володимиром Миколайовичем. Але я це не можу коментувати, бо я не був присутнім. І не можу сказати, як це відбувалося.

На мій погляд Ніконов працював непогано, але я не можу давати оцінку керівнику після того, як було прийняте відповідне рішення. Ще раз підкреслюю: Володимир Ніконов підписав заяву на звільнення сам.

- Як ви можете оцінити ті два тижні роботи Володимира Бешлея на посаді в.о. керівника департаменту?

- Ви розумієте, це моя особиста думка… Гадаю, на такі посади потрібно призначати фахових людей, які відповідають за роботу. І, напевно, більш людяним потрібно бути на цій посаді. Все, що я можу сказати з цього приводу.

- Він був не людяним?

- Це моя особиста думка. Приходити сюди і казати: "Ти будеш писати пояснювальну". Це не метод керівництва. Я вже багато років відпрацював у місцевому самоврядуванні. Свого часу працював і в інших структурах. Тому, гадаю, що починати кар’єру з того, з чого почав Володимир Васильович, я, як старший колега, йому би не радив.

- Зараз в якому режимі працює департамент?

- В штатному нормальному режимі. Працівники департаменту виконують свої посадові обов’язки. Сьогодні Ніконов ще залишається директором. Але, наскільки мені відомо, тепер всю пошту для розгляду відправлятимуть мені. Всі акти, звіти, платіжні доручення й документи та все інше підписувати буду я. Що, власне, я і виконую.

- Чому Бешлей написав заяву на звільнення?

- Мені про це не відомо. Я можу лише здогадуватись. Але в нас з ним такої розмови не було. Людина працювала так, як вона вважала за потрібне. Чи вона виконувала чиїсь завдання, чи це були її власні намагання перебудувати в такий спосіб роботу департаменту – мені не відомо. Кожен вибирає цей спосіб роботи по-своєму. І ще раз повторюсь: в будь-якій ситуації потрібно залишатися людяним.

Колектив містобудівного департаменту просить не звільняти Ніконова

Колектив департаменту містобудівного комплексу й земельних відносин вимагає в Чернівецького обласного та міського керівництва Партії регіонів об’єктивно вивчити ситуацію щодо звільнення з посади керівника департаменту депутата міськради від Партії регіонів Володимира Ніконова.

Про це йдеться у відповідному письмовому зверненні працівників земельного департаменту до голови Чернівецької обласної організації ПР Михайла Папієва та до голови міської організації ПР Георгія Ходоровського, який є у розпорядженні molbuk.ua

У своїй заяві працівники називають ситуацію, яка склалася в департаменті "далекою від робочої".

"…колектив лихоманило, в зв’язку з останніми подіями щодо кадрових змін. Сьогодні ми довідались про звільнення В.Ніконова", - йдеться у зверненні. Разом з тим, працівники департаменту просять у Папієва та Ходоровського повернути Ніконова на посаду директора.

"Враховуючи багаторічну роботу з Володимиром Миколайовичем Ніконовим, ми з впевненістю можемо сказати, що він – хороший керівник і професіонал своєї справи. Ми, як його підлеглі, вважаємо за потрібне висловити свою думку щодо неправомірного звільнення нашого керівника. Тому звертаємось до вас з проханням – об’єктивно вивчити ситуацію і сприяти вирішенню питання щодо залишення на посаді директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради Володимира Ніконова. Зараз у департаменті накопичилось багато невідкладних питань, вирішення яких чекають чернівчани, а в зв’язку з нинішньою кадровою ситуацією навряд чи роботу департаменту можна назвати продуктивною", - пише колектив.

Нагадаємо, два тижні тому "регіонала" Володимира Ніконова відсторонили від обов’язків керівника земельного департаменту і відразу призначили виконувачем обов’язків депутата міськради Володимира Бешлея.

У четвер, 24 жовтня, Володимир Бешлей звільнився з цієї посади.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цей шмарок, бешлейчик, дрантя ще те, я його добре вивчив. Його місце, як на мене, поки-що - грантоїдство, і не більше. Правда, можна було би відправити це теля на рядову роботу за фахом, потім на рік-два доручити колектив з числом не більше 5 чоловік, і лише тоді, десь років за 10, можна роздумувати - чи варта його використати на поважній посаді чи ні.

avatar

Юрій

25 жовтня 2013 14:54