З ініціативи фракції «Батьківщина» голова облради проситиме уряд про гідну земельну ділянку для житла бійцям АТО

З ініціативи фракції «Батьківщина» голова облради проситиме уряд про гідну земельну ділянку для житла бійцям АТО

13.01.2016, 21:55

Фракція «Батьківщина» Чернівецької обласної ради ініціювала звернення до уряду щодо виділення учасникам АТО гідної земельної ділянки в межах обласного центру для будівництва багатоквартирного будинку. Ініціативу озвучила керівник фракції «Батьківщина» Альона Гливко.

«Сьогодні АТОвцям, як правило, дають землю там, де вже ніхто не хоче брати: на окраїнах сіл і міст, - зазначила Альона Гливко у своєму виступі. - У Чернівцях це переважно Садгора, можливості якої обмежені. Тому ми пропонуємо розглянути можливість будівництва окремого багатоквартирного будинку у Чернівцях виключно для учасників АТО. Бо часто коли військовим навіть дають землю, жити вони все одно не мають де – коштів на будівництво немає.

Крім того, до голови облради письмово та до мене як депутата усно звернувся голова Великокучурівськоі сільської громади з приводу земель їхньої сільради, які знаходяться за межами населеного пункту. Це землі, надані у постійне користування Національній аграрній академії наук, що напряму підпорядковується Кабміну. Йдеться про 300 га землі. Голова Великокучурівської громади пропонує, аби ці землі були повернуті сільській або районній раді виключно з метою надання її учасникам АТО. Національна аграрна академія наук йому в цьому відмовила, тому ми пропонуємо звернутися з цим до уряду».

«На цій землі отримують дозволи на будівництво тільки привілейовані члени суспільства, - додала депутат Гливко, - тоді як зараз у нас привілейованими мають бути учасники АТО!»

Сесія підтримала протокольне рішення доручити голові облради подати два звернення від імені депутатів: до Кабміну щодо виділення згаданої ділянки землі під будівництво житла учасникам АТО, а до обласної державної адміністрації - щодо виділення коштів з бюджету для будівництва цього багатоквартирного будинку.  

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ВО "Батьківщина"

1


КОМЕНТАРІ (6)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

14 січня 2016 09:02

Просто Мунтян піариться, як вміє... Що може вирішити обласна рада? Аж нічого!!! Зате є 2 заступники...

avatar

Юрій

14 січня 2016 10:13

"Геройський піар...?"
Вчора на сесії облради піднімалось питання передачі землі дослідноі станції, що знаходиться в межах ВеликоКучурівської території, учасникам АТО. Запит подавався дуже дивно, адже інститут, якому належить дана ділянка раніше сам виступив з ініціативою допомоги бійцям, але де які депутати, що не мають жодного розуміння в проблемах військових, агресивно наголошували про терміновість передачі цієї земді в розпорядження сільради, ніби для АТОшників...
Але для чого хлопцям, що живуть в Чернівцях, вирішувати питання в сільраді Великого Кучорова?!...
Для чого так амбіційно піднімати питання, яке і так не має конфлікту?!
Для чого ставити на голосування, те, що сам цей дослідний інститут ініціював, і не має ні чого проти того, щоб передати цю землю АТОшникам?!
Сподіваюсь, це був просто ПІАР, а не напрацьована корупційна схема!
Я при голосуванні утрималась, бо хочу ретельніше вивчити дане питання, адже по розподілу земель Буковини, ми і так бачим, що найкращі ділянки дістаються всяким начальниками, прокурорам, та іншим "непростим" людям...

 

avatar

Ольга Кобевко

14 січня 2016 12:53

Депутати! Генплан міста подивіться! Ця земельна ділянка входить в межі Чернівців і жодним чином не може бути передана  Великокучурівській сільській раді. Для такого рішення потрібно, щоб Верховна Рада змінила адміністративні межі Чернівців. Така безграмотна людина керує обласною радою? Чи все ж таки юристи обласної ради про це знають і інформують голову, а він зумисне вводить в оману громаду? Справді готує грунт для корупційної схеми. Патріоти, атошніки будьте на по готові! Вас тупо намагаються використати!    

avatar

геодезист

14 січня 2016 13:39

Юра, повідом, прошу, таксу, за якою можна розмістити інформацію на твоєму сайті, а також зняти комент. Інколи останнє є дуже важливим. Пам,ять у мене, Юра, хороша.

avatar

Дружнє прохання до Чорнея

14 січня 2016 21:36

Дружнє прохання до Іона. Нагадай, прошу, що ти пообіцяв за голоси для обрання тебе головою обласної ради і що буде, якщо я про це усім розповім. Інколи доводиться так робити,навіть якщо і Вова проти. Бо хто він той Вова?   

avatar

Василь Продан

15 січня 2016 09:31