З Чернівців можна буде їхати потягом до Болгарії (Оновлено)

З Чернівців можна буде їхати потягом до Болгарії (Оновлено)

12.06.2017, 11:06

Із 15 червня курсуватиме прямий потяг сполученням Львів - Варна

Про це повідомляє УНІАН.

Із 15 червня "Укрзалізниця" запустить прямий потяг сполученням Львів - Варна.

Про це на сторінці у Facebook повідомив голова правління компанії Войцех Балчун.

"Сьогодні Укрзалізниця поєднує Київ з п'ятьма столицями наших західних сусідів: Прагою, Братиславою, Будапештом, Варшавою, Бухарестом. Стартує потяг Ковель-Холм, а з 15 червня ми запускаємо сполучення Львів-Варна, який пройде також через Івано-Франківськ та Чернівці. Це має зробити зручнішими поїздки наших громадян на пляжі сонячної Болгарії", - написав Балчун.

Крім того, незабаром повинна почати курсувати друга пара поїздів Hyundai Rotem у сполученні Київ-Перемишль, маршрут котрого пройде через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль.

"Зараз працюємо над тим, щоб вже з грудня цього року запрацювало безпересадкове сполучення Київ-Відень", - підсумував Балчун.

З 15 червня до Болгарії курсуватиме не потяг, а окремий причепний вагон, який додаватимуть до складу потяга № 451 Мінськ-Варна.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі "Укрзалізниці".

У відомстві уточнили, що пост голови "Укрзалізниці" у ФБ стосувався не запуску потяга, а причепних вагонів, які долучатимуть до потяга №451 Мінськ – Варна.

"Вартість квитка на проїзд у причіпному купейному вагоні Львів – Варна складає близько 2430 грн. Звертаємо Вашу увагу, що ціна квитків на міжнародні напрямки може змінюватися залежно від курсу валюти в день придбання проїзних документів", - зазначили у прес-службі.

У відомстві уточнили, що кількість вагонів залежатиме від попиту.

Згідно з розкладом, потяг в'їжджає на територію України з Мінська через Удрицьк. З міст України потяг проїжджає Рівне, Львів, Івано-Франківськ, Коломию, Чернівці. Далі потяг їде через Молдову та Румунію.

 


З Рівного до Варни рух потяга триватиме близько 32 годин. Зі Львова – близько 30 годин. Потяг курсуватиме раз на 10 днів.

ДОВІДКОВО:

Кабінет міністрів України ухвалить кадрове рішення стосовно чинного керівництва «Укрзалізниці» після звіту про його діяльність за 2016 рік, який має бути представлений в найближчі кілька тижнів. 

«Аналізуючи ситуацію, що склалася із закінченням терміну контракту голови компанії Войцеха Балчуна, Мінекономрозвитку вважає, що ухваленню рішення про дію контракту голови правління ПАТ "Укрзалізниця" має передувати заслуховування урядом України звітів правління і наглядової ради ПАТ з метою проведення аналізу діяльності товариства за 2016 рік. Упродовж кількох тижнів голова правління і наглядову рада мають підготувати та подати відповідний звіт», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві відзначили, що після заслуховування інформації про результати діяльності «Укрзалізниці» буде ухвалено рішення про продовження або припинення трудових відносин із головою правління компанії Бальчуном.

Як повідомляв УНІАН, міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховував, що Кабінет міністрів України на своєму засіданні 7 червня не продовжить контракт із головою «Укрзалізниці» Балчуном. Балчун був призначений на посаду голови «Укрзалізниці» за результатами відкритого конкурсу розпорядженням Кабінету міністрів 20 квітня 2016 року.

З кінця 2016 року Омелян неодноразово звинувачував Балчуна в непрофесіоналізмі та повільному реформуванні компанії.

На засіданні уряду 25 січня між Омеляном і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом відбулася дискусія з приводу проблемних питань в реформуванні «Укрзалізниці» і діяльності її керівника Балчуна. Гройсман заявив, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про підпорядкування «Укрзалізниці» безпосередньо уряду, аби не допустити перетворення компанії на заручницю особистих стосунків і амбіцій чиновників різних рангів.

При цьому Омелян наполягав на перегляді рішення уряду про виведення «Укрзалізниці» з підпорядкування Мінінфрастуктури і передачі в управління Міністерству економічного розвитку і торгівлі. Також він заявив про намір оскаржити це рішення в суді.

У свою чергу, Гройсман запропонував провести «авторитетний» аудит діяльності Балчуна на посаді голови «Укрзалізниці», за підсумками якого ухвалити відповідні кадрові рішення.

1