З Чернівецької області  не випускали автобуси на Київ.  Євромайдан зайняв весь Хрещатик. Нас ДУЖЕ багато!  (постійно оновлюється)

З Чернівецької області не випускали автобуси на Київ. Євромайдан зайняв весь Хрещатик. Нас ДУЖЕ багато! (постійно оновлюється)

24.11.2013, 16:26

Один з автобусів, яким буковинці добиралися до Києва, щоб виловити свою підтримку євроінтеграції України затримали на виїзді з області. 

- Ну шо, перший пішов. - повідомила заступник голови облорганізації ВО "Батьківщина" Альона Гливко. - Є перший дзвінок від нашої делегації з Путили, що виїхала до Києва. На посту в Атаках автобус зупинили. Стоїть ціла колона, пропускають лише легкові автомобілі після ретельної перевірки.

Автобус, який зупинили вночі, таки не проїхав, але люди з нього до Києва дісталися. Всі інші автобуси, не без хитрощів, до Києва доїхали. Реєструвати наших буковинців почнемо лише об 11-й, але вже на цю хвилину зареєструвалися понад 400 буковинців!!! 

На мосту в Атаках співробітники ДАІ зупиняють мікроавтобуси та перевіряють документи. Про це кореспонденту "МБ" повідомили журналісти телеканалу "ТВА", які їхали до Києва на зйомки репортажу.

"Нам довелося сказати, що ми їдемо на весілля і лише тоді нас пропустили", – сказав Іван Мітрік.

У той самий час Державтоінспекція України повідомляє, що жодного випадку перешкоджання руху автобусів, які слідують у напрямку столиці не було.

“Департамент ДАІ наголошує — ніяких розпоряджень до регіональних підрозділів щодо затримки руху автобусів не надходило. Працівники Державтоінспекції стоять осторонь від будь яких політичних проявів і виконують тільки свої прямі обов’язки по нагляду за дорожнім рухом”, — зазначають у відомстві, пише УНН.

У Державтоінспекції наголосили, що водії автобусів, власники яких своєчасно вжили заходів щодо отримання у разі необхідності дозволу на пасажирські перевезення, транспорт яких перебував у технічно справному стані, а також були виконані інші вимоги передбачені законодавством у сфері пасажирських перевезень, ніяких перешкод руху з боку ДАІ не зустрічають.

“Для того, аби забезпечити виконання перевезення пасажирів згідно домовленостей і вчасного прибуття людей до місця призначення, перевізнику потрібно слідувати вимогам, що передбачені законодавством у сфері пасажирських перевезень та подбати про технічний стан автотранспорту”. — пояснили у відомстві.

Водночас, як повідомив з Києва близько години тому народний депутат України Максим Бурбак, "в Маріїнському парку та біля станції метро Арсенальна аж рясно від "євроінтеграторів" характерної зовнішньості в спортивних костюмах. " Ссмаатрі яку братву підтягнули"- почув з натовпу. Сьогдні буде весело!!!"

За словами представника прес-служби ВО "Батькіщина" Дмитра Чигрина, Максим Бурбак підтримав акцію опозиційної молоді та поставив відбиток своєї долоні на корупційній мапі України. Символічно, що відбиток долоні він залишив на Чернівецькій області. Привіт головному "євроінтегратору" Папієву:)"

Від 30 до 40 тисяч людей зібралися у Києві біля пам'ятника Т.Шевченку біля національного університету на підтримку євроінтеграції України. Про це з місця події передає кореспондент molbuk.ua. Точно кількість учасників поки оцінити важко.

На мітингу багато прапорів України і Євросоюзу, але є і партійні - "Батьківщини", "УДАРу" і "Свободи".

З імпровізованої сцени виступали всі бажаючі, які хотіли висловити свою думку щодо євроінтеграції.

На Євромайдані вже присутні десятки буковинців. Зокрема, зі сцени у центрі Києва виступила жінка із села Іспас Вижницького району. Присутній на майдані і екс-мер Чернівців, нардеп Микола Федорук.

Люди приїхали з різних регіонів України. Серед них багато буковинців, зокрема студентів. Мітингувальники вирушили у напрямку Європейської площі.

Колона вийшла на Хрещатик. Міліція оточила з усіх боків пам'ятник Леніну на бульварі Шевченка. Люди кричать "Гальба!" та закликають міліцію приєднатися до народу.

Фото molbuk.ua, Максима Бурбака, прес-служби ВО "Батькіщина"

Online камера з ?#‎ЄвроМайдан?

 

 

Голова колони на Європейській площі, а кінець колони лише рушив від пам'ятника Шевченку.

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Часи змінюються і ми разом із ними. 2004-го Федорук с.ав на Майдан, а вірна федоруківка Аніпко вголос називала його учасників стадом. Тепер же Микольцьо сам на площі

avatar

Історик

24 листопада 2013 15:30