З Чернівецької області на строкову військову службу всього призвуть 309 юнаків

З Чернівецької області на строкову військову службу всього призвуть 309 юнаків

04.11.2015, 13:11

Продовжується осінній призов  призовників на строкову військову службу і з Буковини. Зокрема, з Чернівецької області всього призвуть 309 юнаків з яких - у Збройні Сили України 159, решта будуть проходити строкову військову службу в інших військових підрозділах. Всі призовники будуть направлятись на підготовку для проходження військової служби в навчальні підрозділи.

Призовники з вищою освітою служитимуть рік, без вищої освіти - півтора.

Нагадуємо, що Президентом України визначено, що "строковиків"  не відправлятимуть в зону проведення АТО.

 Чернівецький обласний військовий комісаріат інформує:

Громадянам України, які призиваються на строкову військову службу виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат, що становить (2756 грн). Допомога виплачується на карточку призовника або через касу військового комісаріату особисто на руки.

Впродовж проходження усього періоду військової служби за військовослужбовцем зберігається місце роботи, посада, а також виплачується середньомісячна заробітна плата.

Звертаємо увагу! Всім призовникам віком від 20 до 27 років негайно прибути до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку.

Наголошуємо, що неявка призовників за викликом до військового комісаріату - тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Також, громадяни, що ухиляються від призову на строкову військову службу відповідно до ст.335 КК України караються обмеженням волі на строк до трьох років.

 

За інформацією та всім проблемним питанням звертатись у районні військові комісаріати, а також у Чернівецький обласний військовий комісаріат, м. Чернівці, вул. О.Кобилянської 32,

тел. 52-43-49, 55-39-56.

 Військовий комісар Чернівецького обласного військового комісаріату,  полковник                                      В.В.ЧУРАЙ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині урочисто провели на строкову службу групу юнаків - першу цієї осені

1