З 22 жовтня по 1 листопада ХІ фестиваль комедії 'Золоті оплески Буковини': новий формат, нові вистави, нові театри! (+АНОТАЦІЇ)

З 22 жовтня по 1 листопада ХІ фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини": новий формат, нові вистави, нові театри! (+АНОТАЦІЇ)

10.10.2016, 12:24

З 22 жовтня по 1 листопада Чернівецький муздрамтеатр імені Ольги Кобилянської запрошує на одинадцятий фестиваль комедії «ЗОЛОТІ ОПЛЕСКИ БУКОВИНИ»

 Новий формат, нові вистави, нові театри!

 Цього року вперше на фестивалі – лялькові вистави, моновистави, театри малої форми, а також вуличний театр на ходулях «Воскресіння», виступом якого розпочнеться фестиваль о 14:00 на Театральній площі.

 На вас чекають кращі комедії театрів з Києва, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Вінниці, Чернігова, Хмельницька, Рівного, Луцька, Ужгорода, а також театр з Румунії…

 Початок вистав для найменших глядачів о 12:00, для дорослих о 18:30 год.

 Вистави малої сцени починатимуться о 16:00 і будуть відбуватися на сцені Центрального палацу культури (пл.Театральна)

 Квитки можна придбати у касі театру(52-5085, 55-17-14) та на сайті: tickets.dramtheater.cv.ua

 Одинадцятий фестиваль комедії «ЗОЛОТІ ОПЛЕСКИ БУКОВИНИ» і  одинадцять днів суцільної комедії!

ХІ ФЕСТИВАЛЬ КОМЕДІЇ  “ЗОЛОТІ ОПЛЕСКИ БУКОВИНИ”

НОВОГО ФОРМАТУ

з 22 жовтня по 1 листопада 2016 року

22

субота

 

ВІДКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ

Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Веніамін Смєхов

АЛІ-БАБА І РОЗБІЙНИКИ

казка-мюзикл

        За яскравою формою і веселими подіями вистави криються важливі речі, які постановники прагнуть донести до глядача. У виставі постає  проблема корисливості і жаги легкої наживи,  яка  завжди актуальна в усі часи, в усіх країнах. У мюзиклі «Алі-Баба і розбійники» глядачі стануть свідками протистояння шляхетності і безкорисливості Алі-Баби проти жадібності і корисливості його брата Касима, щирості та доброти Зейнаб проти скупої та ненаситної Фатіми, мудрості чоботаря Мустафи і простоти хлопчика Муси проти безглуздості розбійників.

Львівський академічний театр «ВОСКРЕСІННЯ»

       ГЛОРІЯ                                                     Ярослав Федоришин

вулична вистава

         Під етномузику персонажі на ходулях творять феєричне дійство, пов’язане із ритуалом вогню. Спочатку були птахи, потім з’явились люди, потім було весілля, потім з’явились діти, потім появилось золото і з’явився вогонь, який почав розривати і спалювати все добре, чисте і духовне в людях в пошуках золота. Усі ці вічні теми червоною лінією проходять у виставі «Глорія». Вистава заворожує пластикою акторів, де сцени апокаліпсису працюються жорстко і в шаленому ритмі. Фінал вистави створюється піротехнічними сценами на етнічній музиці Буковини та Гуцульщини. Після апокаліпсису знову повертається радість світло людського життя на Землі.

Національний центр театрального мистецтва імені Леся Курбаса

Творча майстерня «Театр у кошику»  (м. Львів)

за листами та новелами Василя Стефаника

БІЛІ МОТИЛІ, ПЛЕТЕНІ ЛАНЦЮГИ

моновистава

           Вистава складається з галереї жіночих образів, поданих у різних іпостасях, що разом узяті відтворюють життя Людини, яка проходить усі випробування долі. У важку хвилину Вона намагається згадати мамину пісню, повернутися до втраченого дитинства, до своїх джерел. Але повернутися можна лише до могил, над якими вітер навесні розносить білий вишневий цвіт. Це театральна рефлексія на тему любові і страждання, гріха і покути, зневіри і надії, з ритмом і ритуальними піснями карпатського регіону.

Гість фестивалю           Національна оперета України (м. Київ)

ОСІННЯ ФЕЄРІЯ

гала-концерт

        В яскравій шоу-програмі – вся палітра стилів та жанрів, у яких працює сучасний музичний театр європейського зразка. Дивовижний світ інтригуючої гри, чаруючого співу та запального танцю полонить серця, а святкова атмосфера подарує гарний настрій! У програмі концерту – арії з відомих оперет Кальмана, Легара, Штрауса, фрагменти з відомих світових мюзиклів та музичні хіти.

 

 

12:00

тривалість –

50 хв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14:00

Театральна площа тривалість –

 30 хв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16:00

Центральний палац культури м.Чернівці

тривалість –

1 год.

 

 

 

 

 

 

 

18:30

тривалість  –

 1 год. 30 хв.

23

неділя

Рівненський академічний обласний театр ляльок

Олександр Олесь

БАБУСИНІ ПРИГОДИ

комедія-фарс

           Вистава про стосунки між людьми – про дружбу, допомогу, підтримку. Бабуся пішла із села шукати пригод, бо як сама каже: «Нудно мені у селі...», отже, вона пішла на пошуки друзів. «Не добре людині бути самій», – впевнена Бабуся, бо не годиться усамітнюватися у цьому світі. Потрібно бути відкритою, доброю людиною, цінувати тих, хто поруч з тобою і намагатися зробити їх щасливими.

 

Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр

Мартін Макдонах

КАЛІКА З ОСТРОВА ІНІШМАН

ірландська комедія

       «Каліка з острова Інішман» – трагікомічна, місцями жорстка і водночас ніжна історія про мешканців острова, загубленого в океані. Життя селян, розмірене і звичне, одного разу порушується приголомшливою новиною. Одного з них, а саме юнака-каліку Біллі, кличуть на зйомки до невідомого, але такого омріяного Голлівуду. Постановка «Каліка з острова Інішман»  Рівненського облмуздрамтеатру – це перше українське сценічне втілення твору Мартіна МакДонаха на професійній сцені.

 

 

12:00

тривалість –

40 хв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:30

тривалість  –

3 год.

24

понеділок

Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка

Павло Ар’є

СЛАВА ГЕРОЯМ

специфічна комедія

       Вистава «Слава героям» - вистава-діагноз. Діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і нашому майбутньому. Це приступ болісного сміху, що змінюється плачем. У центрі подій два стариганя, що образно займають одне ліжко у лікарняній палаті. Конфлікт та інтрига полягають у тому, що один з них вояк УПА, а інший – воїн радянської армії. «Господи, війна вже скінчилась, а ми й досі як на війні» - говорить один з персонажів, по суті окреслюючи проблематику твору. 

 

 

18:30

тривалість –

 2 год. 20 хв.

25

вівторок

Чернігівський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка

Каріне Ходікян

ЦЕЛОФАНОВЕ ЩАСТЯ

моновистава

     Якщо порівняти наше життя з потягом, що невпинно рухається, то виявляється, що усі ми водночас і пасажири, і чиїсь попутники. Так часто буває, що мимоволі ми стаємо слухачами чиїхось життєвих історій. От і героїня п’єси вірменської письменниці Каріне Ходікян, повертаючись додому, розповідає історію свого життя.

Чернігівський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка

за Миколою Гоголем

НІЧ ПЕРЕД РІЗДВОМ

комедія на одну дію

  Музична комедія «Ніч перед Різдвом» створена за мотивами однойменної повісті класика української літератури Миколи Гоголя відтворює на сцені чарівну, казкову атмосферу святкової Різдвяної ночі. Тут химерно переплелися давні легенди й картини життя тогочасного українського села, реальне й уявне, фантастичне і комічне. Захоплюючі ритми хореографічних композицій, колоритні сценічні образи, створені яскравим акторським ансамблем справлять глибоке враження на кожного, хто познайомиться з новаційною роботою шевченківців.

16:00

Центральний палац культури м.Чернівці

тривалість –

1 год. 30 хв.

 

 

 

 

 

 

 

 

18:30

тривалість –

2 год. 30 хв.

26

Сере

да

 Чернівецький академічний обласний український музично-драматичнийтеатр імені Ольги Кобилянської

Юрій Федькович

ЗАПЕЧАТАНИЙ ДВІРНИК

комедія на дві дії

           «Запечатаний двірник» Буковинського Соловія ставився у Чернівецькому театрі ще 1984-го. За понад 30 років від тієї пори змінилося наше життя. Але класика, мабуть, тому так і зветься, що вона на всі часи. І актуальність вистави – безсумнівна. За нехитрою жартівливою історією стоїть не тільки й не стільки кохання, залицяння та ревнощі... У житті невеличкого містечка можна побачити багато цікавого, і вистава нам усе це виводить, ніби по черзі, на перший план. Подивіться, за всієї безглуздості ситуації із посадовою особою, запечатаною у конфіскованій шафі, ніхто не наважується порушити цю печатку, навіть сам «запечатаний» Двірник – повага ж бо до закону!

18:30

тривалість –

 2 год.

 

27

четвер

Театр української традиції «Дзеркало» (м.Київ)

за Миколою Янчуком

ГДЄ ВІ СОХНЄТЄ БЄЛЬЙО? чи У КИЄВІ НА ПОДОЛІ…

комедія

      Водевіль за п’єсою українського драматурга 19 століття М.Янчука “По ярмарку”. Це історія кохання єврейської дівчини Рахілі і українського парубка Богдана, що розгортається на тлі життя і спілкування двох родин на одному Подільському подвір’ї в повоєнні роки. Вистава наповнена піснями, танцями, чаркою і гумором.

Ботошанський театр імені Міхая Емінеску (Румунія)

за Альбертом Герні

TUESTІ DOMNEZEULMEU (ТИ МІЙ БОГ)

лірична комедія

(вистава йде румунською мовою)

       І знову любовний трикутник: пристрасть, зрада, ревнощі. Все так, як і повинно бути у хорошій виставі, хоча один ... одна ... одна ... з учасників "трикутника" дуже незвичайний ... незвичайна … Чому? Приходьте на виставу і дізнаєтесь!

 

Режисер – нар.арт.України Людмила Скрипка

 

 

 

 

 

16:00

Центральний палац культури м.Чернівці тривалість –

 1 год. 40 хв.

 

 

 

 

 

 

18:30

тривалість –

 1 год. 45 хв.

28

п’ятниця

Закарпатський академічний обласний театр ляльок

Дмитро Кешеля

НЕДОТЕПА ІЗ ВЕРТЕПА

лялькова вистава

         Всім відомо, що „Вертеп” – це місце, де народився  Ісус Христос. Але водночас це і назва старовинного народного лялькового театру, і, про що мало хто знає, Вертеп – це назва одного мальовничого гірського закарпатського села. Саме тут, у селі Вертеп, живуть герої вистави „Недотепа із Вертепа” – бабка Фіскарошка, учитель Фейса, інспектор Годя, дід Наполеон, і саме тут головний персонаж Митрик шукає відповідь на питання: чи дійсно людина походить від „малфи”? Вистава сповнена народної обрядовості, закарпатського фольклору та непересічного гумору.   

        Вистава «Недотепа із Вертепа» став своєрідною візиткою закарпатського театру ляльок. Тріумфальна фестивальна історія  вистави триває й досі, Гран-Прі та  відзнаки за кращі акторські та режисерську роботу  отримувала вистава на престижних міжнародних фестивалях.

 

 

 

Тернопільський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка

Брендон Томас

ТІТОНЬКА ЧАРЛІ

комедія на дві дії

           За сюжетом двоє англійських студентів Джек і Чарлі хочуть освідчитись своїм коханим, які наступного дня із дядечком мають відлітати до Шотландії. Водночас Чарлі отримує листа від своєї тітоньки, донни Люції д’Альвадорец, мільйонерки з Бразилії, яка планує приїхати. Усе йде за планом: сніданок, багата тітонька, освідчення. Раптова телеграма руйнує усі плани – донна Люція відкладає свій приїзд на невизначений термін, а освідчення без неї стає неможливим. Ситуацію рятує друг Джека та Чарлі, лорд Френкерт Баберлей, якого ті просять зіграти роль бразильської тітоньки. Ось тепер все тільки починається.

12:00

тривалість –

50 хв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:30

тривалість –

2 год. 20 хв.

29

Субо

та

 

Хмельницький академічний обласний український музично-драматичний  театр імені Михайла Старицького

Олексій Слаповський

НЕ ТАКИЙ, ЯК УСІ

комітрагедія

    Всього чотири актори, а скільки емоцій, неперевершеної майстерності. Комітрагедія доводить усім нам, що не так просто зробити когось щасливим. Адже, на думку персонажів, людина не може бути щасливою, якщо її не кохають. Кохання має бути справжнім, а не лікарським засобом від депресії чи самотності. Тут переплелося смішне з трагічним, і режисер, і актори талановито зуміли донести до глядача глибокий філософський зміст п’єси.

 

Коломийський академічний український драматичнийтеатр імені Івана Озаркевича

Іван Озаркевич

АННИЧКА

комедія-оперо

      Прем’єра першої вистави Коломийського театру “Дівка на виданню або На милування нема силування” за п’єсою І.Котляревського “Наталка Полтавка” відбулася 8 червня 1848 року. Священик української церкви Іван Озаркевич адаптував твір Івана Котляревського до життя покутських українців. За словами І Франка: “Івану Озаркевичеві хотілося подати Котляреського галичанам не а оригіналі, а в підгірськім кіптарі”.

 

 

 

 

 

16:00

Центральний палац культури м.Чернівці

тривалість –

 1 год. 30 хв.

 

 

 

 

 

 

 

18:30

тривалість –

1 год. 25 хв.

30

Неді

ля

Вінницький обласний український академічний музично-драматичний театр імені Миколи Садовського

Оолександр Мардань

НІЧ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

фантазії на тему кохання

       За сценарієм в цю ніч у житті успішного бізнесмена і його дружини відбувається ряд неймовірних подій: романтичний вечір змінюється ніччю, сповненою дивних інцидентів, яка завершується драматичним світанком. Букет пролісків стане символом примарних сподівань, що хвилюють серце, а поява нічного візитера принесе сум'яття в серце головної героїні. Містичний сюжет захоплює і інтригує до самого фіналу. Яким він буде? У п'єсі О. Марданя є два варіанти – трагічний та банальний щасливий кінець. Але Вінницький театр обіцяє своїм глядачам трохи інше трактування – інтрига буде триматися до останнього моменту і змусить глядача самому додумати фінал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:30

тривалість вистави – 2 год.

 

31

понеділок

Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка

Альдо Ніколаї

ЛЮБОВ ДО СКОНУ

комедія на дві дії

    Любовний трикутник – Бруно, Маріо і… Вона… Просто приголомшлива. Якщо вона кохає, то віддається чоловікові повністю, заповнюючи життя коханого увагою і турботою, з ранку і... до ранку. Вона не Беатріче, не Лаура, не Клеопатра... Вона –  Єва. З нею у вас буде все – достаток, небезпечні пригоди і... нові шкарпетки. Але того ж Єва чекає і від своїх коханих - повного розчинення в ній і її бажаннях. Ця Єва приходить не з яблуками, їй достатньо двох слів, щоб перекинути світ чоловіка з ніг на голову... 

 

 

 

 

18:30

тривалість –

 2 год. 20 хв.

1 листопада

 

вівторок

ЗАКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ

Гість фестивалю     Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка

 (м. Київ)

за М.Матіос

НЕ ПЛАЧТЕ ЗА МНОЮ НІКОЛИ

моновистава за участю нар.арт.України Лариси Кадирової

 

     Як говорити про смерть? Таке вічне, болюче питання, якого зазвичай уникають. А от весело, відверто, без усіляких побоювань!.. Так пропонує письменниця, так само думають й творці вистави. Про смерть – з повагою, але без туги, з розумінням невідворотності, адже тільки завдяки смерті можна зрозуміти найголовніше про життя, дізнатись, яким прийдеш до останньої межі.

 

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка (м. Київ)

Ноель Кауард

ЗІРКА, або ІНТОКСИКАЦІЯ ТЕАТРОМ

комедія на дві дії

    Головна героїня вистави Лорейн Бері (Поліна Лазова) – кумир, божество, селебріті, справжня прима, яка переграла на сцені стільки королев, що і в житті, мимоволі, запозичує їхні царські манери.                            

         За сюжетом знаменита актриса репетирує нову роль у драмі молодого автора Брайана Сноу (Іван Залуський), мимохідь ведучи боротьбу за першість із режисером вистави Реєм Малколмом (Богдан Бенюк). Глядачі потрапляють на театральну кухню, де в душевних терзаннях, кипінні суперечок і зіткненні амбіцій народжується сценічний шедевр.

Інтрига і напруга п'єси тримаються на з'ясуванні стосунків між двома розумними, хитрими і гордовитими супротивниками – актрисою і режисером.

16:00

Центральний палац культури м.Чернівці

 

тривалість -

1 год. 15 хв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:30

тривалість –

 2 год. 30 хв.

       

Квитки продаються у касі театру та уповноваженими за адресою: вул. М. Лисенка, 2.

 Каса працює щоденно, крім понеділка, з 11.00 до 14.00 та з 15.00 до 19.00 

Телефони для довідок: 52-50-85, 55-17-14, моб. 050 730 19 44,

050 690 76 16, 095 439 88 63, 050 624 95 76.­

ОНЛАЙН-ПРОДАЖ КВИТКІВ:

 dramtheater.cv.ua, tickets.dramtheater.cv.u

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1