Зі Львова до Чернівців можна буде дістатися за 2,5 години – Омелян

Зі Львова до Чернівців можна буде дістатися за 2,5 години – Омелян

08.09.2016, 14:27

Міністерство інфраструктури електрофікує гілку Львів – Івано-Франківськ – Чернівці, що дозволить скоротити час проїзду по відрізку Львів – Чернівці до 2 годин і 20 хвилин.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«Обговоримо разом з СЕО УЗ можливість почати роботи з електрифікації та модернізації залізничної лінії Львів – Івано-Франківськ – Чернівці для створення першої в Україні системи швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського зразка», – пише він.

За його словами, швидкісні регіональні електропоїзди мають долати відстань від Львова до Івано-Франківська не менш ніж за 1 годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців за 2 години і 20 хвилин.

Омелян висловив упевненість, що реалізація проекту сполучення Буковини і Прикарпаття з іншими регіонами країни дозволить не тільки забезпечити можливість для жителів регіону безперешкодно їздити в інші частини країни, але і дозволить відкрити заново туристичний потенціал Західної України.

 «Стимулювати залучення сюди інвестицій. У свою чергу це призведе не тільки до появи нових робочих місць в регіоні, а й до зростання рівня добробуту його жителів», – додав міністр.

Нагадаємо, що в жовтні 2015 року на маршруті Львів – Івано-Франківськ – Чернівці заробив сучасний регіональний поїзд вітчизняного виробництва Крюківського вагонобудівного заводу (КВЗ – Кременчук).

Як раніше повідомлялося, «Укрзалізниця» запустить швидкісний поїзд класу «Інтерсіті» з Києва до Херсона.

У планах нового керівника «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна стоять грандіозні перспективи щодо економії бюджетних коштів в розмірі 7 млрд грн.

http://ru.slovoidilo.ua/

1