Ющенко щороку особисто висаджує по 300-400 дерев у Карпатах і запрошує брати з нього приклад

Ющенко щороку особисто висаджує по 300-400 дерев у Карпатах і запрошує брати з нього приклад

07.12.2020, 16:40
Президент України Віктором Ющенко (2005-2010) долучився до обговорення підсумків акції Озеленення України, в якій було залучено понад 50 000 українців та висаджено майже 2 мільйони дерев. І це лише за один день, який увійшов в колективну історію успіху українців та встановив новий рекорд України.

Віктор Ющенко: «Мене надзвичайно турбує тема Карпат. Карпатські ліси - це символ України і сьогодні нам потрібно зберегти національне надбання спільно з лісівниками. Я зацікавлений в тому, щоб ліс примножувався і готовий долучатися до акцій з висаджування дерев. Кожного року особисто висаджую по 300-400 дерев і продовжуватиму цю справу й надалі».

Говорили під час зустрічі про роль лісів, покращення екологічної ситуації в світі, підсумки акціі озеленення України-2020, в рамках якої було висаджено майже 2 мільйони молодих деревець, 90% з яких надали лісівники з лісових розсадників.

 Василь Кузьович, Голова Держілсагентства України відзначив, що вдячний Віктору Ющенко за підтримку лісівників та зустріч та організаторам - Сергію Гайдачуку та Ганні Крисюк - директорці  книги рекордів України, ініціаторці Озеленення Украіни - за ініціативу і потужну підтримку акції Озеленення України, яка відбулась завдяки підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та безпосередній участі багатьох лісогосподарських підприємств Держлісагентства.

«Ліс належить суспільству. Це становий хребет всіх екосистем України і ніщо, крім лісу не може дати стільки кисню як дерева. Лісівники щороку висаджують мільйони дерев, але саме цього року нам вдалося кожному показати працю лісівників, людей благородної справи. Попри карантин нам вдалося залучити діточок і я впевнений, що дівчинка або хлопчик, який посадив деревце у своєму житті, ніколи не зламає навіть гілочку.
 
 Президент CEO Club Ukraine, організатор проекту Озеленення Украіни Сергій Гайдачук відзначив, що наступним проекторм стане висаджування дерев українськими діаспорами в різних країнах світу.
 
Василь Кузьович також запросив Віктора Ющенко та організаторів акції Озеленення України долучитися до відновлення лісів на Луганщині, а на згадку про зустріч вручив третьому Президенту України годівничку та Ганні Крисюк і Сергію Гайдачуку символ Різдвяних свят - новорічні сріблясті ялинки.
 
У вівторок, 8 грудня, у Всесвітній день клімату стартує всеукраїнська акція «Нагодуй птахів взимку». Центральний захід відбудеться у Голосіївському парку, де розмістять годівнички для птахів. З метою проведення акції «Нагодуй птахів взимку», організованої Державним агентством лісових ресурсів України, за підтримки Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ініціаторів екологічного проєкту «Озеленення України, Книги рекордів України планується розміщення годівничок на території парків, скверів, шкіл та садочків Києва.
 
Перша годівничка буде розміщена за участі 3-ого Президента України Віктора Ющенко на мільйонному дереві проєкту «Озеленення України».
 
Локація: Голосіївський парк імені Максима Рильського
 
Орієнтовний час проведення – 11.00
 
Учасники: 3-й Президент України Віктор Ющенко, представництво Державного агентства лісових ресурсів України, управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко. Також участь у заході візьмуть ініціатори екологічного проєкту «Озеленення України», Книги рекордів України, Business Woman Club, представники дипломатичних установ, КО «Київзеленбуд», фахівці лісопаркових господарств та районних комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень ( КП УЗН Голосіївського району).
1