Ющенко повідомив, з чим готовий повернутись в політику

Ющенко повідомив, з чим готовий повернутись в політику

18.12.2016, 15:31

Про це екс-президент України Віктор Ющенко написав на своїй сторінці у ФБ

Глибокошановні мої друзі! Дуже хочу, щоб ви мене почули! 

Я спробував дати країні консолідуючу політику національної єдності. Відродження національної єдності. Я думав, що таким чином запропонував щось фундаментальне, навіть якщо воно потребує часу.

Інші політики пропонували популістські заходи, які б полегшили життя раніше…

Коли я казав, що Україна потребує глибокого розвитку демократії, бо демократія – тривалий проект, і тільки він може захистити свободу, я часто чув, що демократія послаблює політично, що “нам потрібен сильний президент, щоб навести порядок “.

Я стверджував, що демократія ніколи не є слабкою, що вона дає відповіді на всі запитання, але починається в кожному з нас. І багато хто тоді цього не розумів.

Коли я казав, що пріоритетом була європейська інтеграція, мої опоненти заявляли, що нам краще бути ближче до Росії.

Коли Путін пропонував скасування тарифів, вступ до Євразійського союзу, мої суперники були за нього, і багато людей в Україні також. Я з ними не погоджувався, але вони мали на це право.

Я й сьогодні вважаю, що в Україні відсутня політика національної консолідації, стало більше свободи, але не говорять про свободу вибору, тому що саме на ній свобода часто закінчується.

Якщо б я вирішив повернутись до політичного життя, про що я сьогодні не думаю, але гіпотетично, то, на щастя чи на жаль, мав би той же пріоритет, що й у 2005 році: позбавитись залежності від Росії.

1


КОМЕНТАРІ (3)

только тебя еще не хватает.... 

avatar

мойша

18 грудня 2016 13:50

Така гніда має повертатись в політику в гробу!

avatar

бурбакело

18 грудня 2016 13:57

не час Андрійович поки не час. Знаємо! Почекаємо! Не час, не ма

avatar

Іван Кузьменко

18 грудня 2016 20:46