Юрій Скорейко: 'Якби сьогодні на Буковину їхав глава УПЦ Московського патріархату митрополит Володимир, то таких заяв взагалі би не було'

Юрій Скорейко: "Якби сьогодні на Буковину їхав глава УПЦ Московського патріархату митрополит Володимир, то таких заяв взагалі би не було"

28.09.2011, 17:41

"Стосовно заяви комітету опору диктатурі в Чернівецькій області щодо візиту глави РПЦ Кирила, то жодного слова про вірних УПЦ Московського патріархату в ній немає, - повідомив голова Чернівецької міської організації ВО "Батьківщина" Юрій Скорейко. - Не знайдете ви там і жодного слова, спрямованого на розпалювання релігійної ворожнечі. Якби сьогодні на Буковину, в Чернівці їхав глава УПЦ Московського патріархату митрополит Володимир, то таких заяв взагалі би не було. Духовну сторону у цій заяві ми не зачіпаємо, а наголошуємо лише на політичній складовій візиту. Візит патріарха Кирила ми розцінюємо як політичний візит, а не духовний, який має на меті розколоти українську націю, може призвести до розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Хочу згадати тут слова одного з очільників Чернівецької ОДА, який, щоправда з іншого приводу, сказав: нам не потрібно політичних десантів і вояжерів з-поза меж регіону, які інспірують конфронтацію. Це він мав на увазі візит патріарха Кирила? Тому наша заява політична і не стосується віруючих людей, які ходять у ті церкви, які вважають за потрібне. КОД керується Законом "Про свободу совісті".

Під час щотижневої апаратної наради з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації і територіальних відомств центральних органів виконавчої влади, у понеділок, 26 вересня,  кажучи про біл-борди, як випливає з його слів, встановлених Буковинською єпархією УПЦ МП голова ОДА Михайло Папієв,  зокрема, відзначив: “У нас є свій розум, і не треба нас, буковинців, вчити жити, ззовні нав’язувати не притаманну нам поведінку. Буковина традиційно і історично є міжконфесійним краєм, тому не потребує політичних десантів і вояжерів з-поза меж регіону, які інспірують конфронтацію. Завдання органів влади - забезпечити порядок і права громадян, у тому числі православних віруючих, які прийдуть на зустріч з патріархом Кирилом і візьмуть участь в богослужіннях”, - наводить слова губернатора прес-служба ОДА.

Фото: vidido.ua