Партнер Фірташа Юрій Борисов, який переховується за кордоном, прописаний у квартирі Оксани Продан – дружини секретаря Чернівецької міської ради

Партнер Фірташа Юрій Борисов, який переховується за кордоном, прописаний у квартирі Оксани Продан – дружини секретаря Чернівецької міської ради

01.12.2017, 15:12

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував обрання Василя Продана секретарем Чернівецької міської ради.

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

- Хотілося б говорити про важливі загальнодержавні справи. Про те, що зараз відбувається навколо новостворених органів по боротьбі з корупцією у вищих ешелонах влади,  про законопроект, який вперше визначив Росію агресором, і який закріплює шляхи відновлення територіальної цілісності України. Врешті про проект бюджету на наступний рік і що в ньому передбачено для Чернівецької області. Але, на жаль, змушений коментувати обрання секретаря Чернівецької міської ради.

- Розумію, що у міській раді  два роки свідомо вбивали довіру до громадської думки, підривали авторитет громадських діячів.  Спостерігаючи за тим, що відбувається у сесійній залі, на що перетворилися сесії міської ради, всі врешті вирішили, що туди взагалі не варто ходити. Після того, як депутати Чернівецької міської ради обрали собі за секретаря Василя Продана, «диванна сотня» почала закидати, нібито «Народний фронт» не справився зі своєю основною функцію. Так нібито у місті більше  ніхто крім нас не повинен боротися з бандою Фірташа-Продана. Тільки «Народний фронт» повинен це робити. Хочу офіційно заявити, що це не є основною функцією нашої політичної сили. 

 - Попри лемент, який зараз здійснявся навколо цього питання, це могло статися ще два роки тому. Голоси під Василя Продана у цій раді були. Тому особисто для мене нічого нового чи несподіваного не сталося. Я говорив про це  ледь не на кожній своїй прес-конференції. Пригадуєте, я говорив про те, що Чернівецька область для них була лише полігоном, на якому вони відпрацьовували свої технології. Область сприймали як Україну в мініатюрі, а Чернівці грали роль Києва. Тут проводили експерименти з усунення у незаконний спосіб міських голів.  

- Залишки команди Фірташа-Льовочкіна, які 2010-2014 року керували Чернівецькою областю через губернатора Папієва, секретаря міської ради Михайлішина, того ж члена виконкому Продана, які 2011 року усунули з посади обраного чернівчанами міського голову Федорука, вчора повернулися назад. Тобто у Чернівцях відбувся реванш  регіоналів.

- До того ж найогиднішої частини регіоналів, які  ховалися по різних партіях. Ці діячі прикривалися тим, нібито допомагали протестуючим студентам, друкували стрічки з символікою ЄС, а насправді працювали на злочинну владу. Тепер ці люди повернулися. Це типові представники команди Фірташа- Льовочкіна на Буковині.

- Для мене це не секрет. Коли вчора депутат Чернівецької міської ради Сєхов закидав цим діячам лицемірство, то я маю факти для підтвердження цієї тези. Бо з трибуни голова «Рідного міста» каже про захист інтересів громади, в той час коли факти свідчать про інше. На мій депутатський запит мені надійшли цікаві відповіді. Виявляється, що у чернівецькій квартирі на вулиці, тільки вдумайтеся,   Небесної Сотні(!), власницею якої значиться  Оксана Продан зареєстрований (проживає) Борисов Юрій Сергійович. Ось довідка. Це станом на червень 2017 року. Той самий Борисов, який очолював «Укргазвидобування», а після Революції Гідності втік за кордон і переховується. А він, виявляється, прописаний у Оксани Продан - заступника голови парламентської фракції БПП-Солідарність.  Як гадаєте чому? Можливо через депутатський імунітет Оксани Продан, який захищає її та її квартиру від правоохоронних органів. Інша довідка засвідчує, що в будинку, який належить вже Василю Продану, зареєстрований Олександр Спектр. Це теж людина Фірташа, яка відповідала за діяльність «Чернівціоблгазу». Це факти, а не слова. Це я доповнюю тезу депутата Сєхова про лицемірство. 

- Чернівчани повинні знати, кого їхні  представники в міській раді  - депутати фракцій «Рідне місто», «Батьківщина»,  «Свобода»,  повернули до влади у Чернівцях. Ми вкотре побачили, що гроші переважили делеговані чернівчанами представницькі функції, які повинні здійснювати депутати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак проінформує Тимошенко про "ширку" колишніх регіоналів з "Батьківщиною" у Чернівецькій міській раді (ОНОВЛЕНО)

- «Батьківщина» вже не вперше зрадила своїх виборців. Перший раз це відбулося 2011 року, коли її депутати голосували за дострокове припинення повноважень Чернівецького міського голови – обраного усіма городянами. Тоді депутати «Батьківщини» зробили це отримавши SMSки від Івана Мунтяна, який вимагав, щоб члени «Батьківщини» голосували за зняття Федорука. І повторили це у річницю побиття студентів в Києві, з чого почалися протести, які завершилися Революцією Гідності. Я обов’язково вийду на трибуну Верховної Ради і розповім громадянам, що «Батьківщина» вдруге зрадила чернівчан, – сказав Максим Бурбак. 

- Мені цікаво, як пан Пуршага пояснюватиме тепер людям, чому його партія, серед членів якої є Герої України, які загинули під час Революції  Гідності, проголосувала за реванш регіоналів. У минулому «Батьківщина» вимагала вигнати із сесійної зали депутатів, які підтримали розгін студентів на Майдані.  А тепер фактично повернула цих людей до влади. Як це можна пояснити?    

- «Свобода» у Чернівцях давно перетворилася на клептократично-олігархічну фракцію, а їхнє вчорашнє голосування – надгробний пам’ятник місцевому самоврядуванню у Чернівцях. Видно, не даремно один з її депутатів займався розпилюванням граніту.

- Цікаво, як голосували шестеро депутатів, які оголосили про складання повноважень, і чотири, яким інкримінують здійснення кримінальних злочинів. Очевидно, що свої голоси за Продана віддали представники «Народного контролю».

- Приємно, що депутатська група «Спільними зусиллями захистимо Чернівців», яку очолює депутат Романчишин, не брала участі у цьому дійстві.  А члени фракції «БПП-Солідарність» перекреслили свої бюлетені, які таким чином стали не дійсними, - сказав Максим Бурбак.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецькі однопартійці Порошенка відхрещуються від Продана

Нагадаємо, Керівник фракції “Рідне місто” у Чернівецькій міській раді Василь Продан у програмі “Суть Речей” на Радіо 10 заперечував, що належить до клану Фірташа

1


КОМЕНТАРІ (1)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Бук

01 грудня 2017 15:59