Юрій Борисов більше не член правління НАК «Нафтогаз України»

Юрій Борисов більше не член правління НАК «Нафтогаз України»

29.08.2013, 17:45

28 серпня 2013 року Микола Азаров підписав розпорядження за №621-р, яким звільнив від обов’язків члена правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрія Борисова.

Текст указу глави Кабміну розміщений на Урядовому порталі.

У документі традиційно для такого рівня не пояснюються причини звільнення. Але для більшості буковинців, зокрема, чернівчан роблять політичну картину більш ясною. Тепер БукІнфо чітко стає зрозумілим, чому захиталося крісло під секретарем міськради Віталієм Михайлішиним та чому ФСК «Буковина» миттєво позбулася своїх спонсорів…

Далі точно буде…

БукІнфо (с)
Фото: dmitryfirtash.com

Днем раніше розпорядженням Кабміну було змінено склад спостережної ради "Нафтогазу". На думку експертів, кадрові ротації полягають у заміні людей відомого бізнесмена Дмитра Фірташа на людей так званої президентської Сім’ї.

Нагадаємо, уродженець Чернівців Юрій Борисов є генеральним директором компанії “Укргазвидобування”. Призначений у 2010 році, до цього працював у хімічному холдингу Ostchem, котрий входить в Group DF. Саме Борисова пов’язують з достроковим припиненням повноважень Чернівецького міського голови Миколи Федорука у березні 2011 року.

Під час з'ясування стосунків між чинним тоді Чернівецьким міським головою Миколою Федоруком та депутатським корпусом, нагадаємо, на деяких публічних зібраннях звучала інформація, що за конфліктом насправді може стояти саме Юрій Борисов. Вперше його ім’я, як людини, яка стоїть за конфліктом у Чернівецькій міськраді, було названо журналістами на прес-конференції мера Миколи Федорука 13 березня. Як привід для їх взаємної неприязні називалася ситуація навколо торгово-розважального центру "Антошка". Мер не підтвердив і не спростував цю інформацію.Повідомлялося також, що саме Юрій Борисов прилітав чартерними рейсами до Чернівців, щоб координувати зусилля депутатів для усунення з посади легітимного мера. А відтак золотий дощ небаченої фінансової щедрості, який пролився на голови чернівчан - спроба приверути на свій бік громадську думку та легітимізувати нове керівництво міста.

На прес-конференції Чернівецького міського голови Миколи Федорука в неділю, 13 березня, журналісти запитали мера про справжню причину конфлікту між ним і депутатською більшістю в міськраді.

- Чи правда, що причиною конфлікту в Чернівцях став дитячий комплекс «Антошка»? Хто стоїть за цим об’єктом і яка історія його будівництва?

- Я не говорив про це… До мене доходять заяви, що є якісь особисті інтереси, - відповів Микола Федорук. - Що стосується «Антошки», то декілька років тому рішенням сесії міської ради було дано дозвіл на будівництво дитячого оздоровчого центру на Проспекті Незалежності за рахунок землі дитячої поліклініки. Минув деякий час, але спроектували і збудували магазин. Коли виникло питання про зміну цільового призначення земельної ділянки, депутати Чернівецької міської ради категорично виступили проти. Наприклад, депутати Чесанов, Забродський і ще декілька… Як це так, ми давали землю під дитячий оздоровчий комплекс, а побудували магазин «Антошка». Магазин збудований, комплексу немає… Ідуть різні дзвінки, в тому числі відомого, не знаю називали ви його прізвище чи ні… Я не знаю цієї людини.

- Чий дзвінок?

- Дзвінки різні. Не дзвонив мені лише президент, прем’єр-міністр…

- Хто власник «Антошки»?

- Там є власник, треба подивитися. Не пам’ятаю прізвища.

- Борисов?

- Ні, там прізвища Борисова немає, там інше прізвище. Але я спеціально виїхав туди, враховуючи весь цей ажіотаж, розмови в різних ракурсах. Вже ж не знесеш те, що зроблено… Тому сказав: зробіть на четвертому поверсі для дітей те, що обіцяли. А далі винесемо питання на сесію міської ради. Я виніс питання повторно на сесію, і депутати поставили певні умови. Якщо забудовник дасть кошти на поліклініку для придбання обладнання, тоді дозволимо. Щоби і поліклініка не постраждала, бо відхватили шматочок землі красивий на проспекті.

Тижневик "Коментарі" назвав Юрія Борисова особою, що стоїть за спробами усунути з посади мера Чернівців, або хоча би обмежити його повноваження.

Бойко назначил «смотрящего» за Черновицкой областью

В Министерстве топлива и энергетики Украины, отвечающем в Кабмина за Черновицкую область, назначили куратора этой области, - им стал директор компании «Укргазвыдобування» Юрий Борисов. Об этом «Комментариям» сообщил источник в правительстве. Напомним, что Борисова считают креатурой известного бизнесмена Дмитрия Фирташа. В самой Черновицкой области после данного назначения ожидают эскалации конфликта между мэром Черновцов Николаем Федоруком и главой Черновицкой ОГА Михаилом Папиевым.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Букньюс становится как букинфо! ))))

член правління НАК НАФТОГАЗ і голова правління УКРГАЗВИДОБУВАННЯ - разные должности!

"кресло захиталось"...бред умалишенных.)))))))) в огороде бузина а в Киеве дядько

avatar

29 серпня 2013 19:26