Юлія Тимошенко: Україна має бути парламентською республікою

Юлія Тимошенко: Україна має бути парламентською республікою

12.09.2016, 23:29

            Україна має стати парламентською республікою. На сьогодні, в парламентсько-президентській Україні існує фактичне двовладдя, тобто дві паралельні управлінські вертикалі, що діють одночасно - по лінії президента і прем’єр-міністра. Тому чиновники або не працюють взагалі, або виконують рішення керівництва вибірково, або працюють самі на себе. Щоб припинити двовладдя, яке заважає розвитку країни, треба перезаснувати державу шляхом ухвалення нової Конституції.

            Про це лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила в програмі «Велике інтерв’ю з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «NewsOne».

            Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що Конституція має бути дієвим суспільним договором, а чинний Основний закон вона вважає таким, який вже не відповідає потребам часу. Вона переконана в тому, що Україна повинна взяти за взірець Німеччину після закінчення Другої світової війни практично перезаснувала країну, ухваливши нову Конституцію. Але для подібного перезаснування потрібно спочатку припинити війну. 

            Лідер партії "Батьківщина" вважає, що після президентських виборів у США Україна має повернутися до питання щодо створення переговорної групи у «будапештському форматі» для вирішення питання встановлення миру в країні, припинення війни на Донбасі та повернення Криму. А до того часу влада повинна розібратися із внутрішніми проблемами, в першу чергу – із не виправданими нічим зростанням тарифів та зниженням рівня життя українців.

            Юлія Тимошенко очікує на перемогу в судових процесах щодо тарифів проти уряду Гройсмана та НКРЕКП, оскільки ні уряд, ні НКРЕКП не мали права за своїм повноваженнями, функціями встановлювати тарифи. А уряд за законом не має права встановлювати ціну на газ.

            Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про закінчення підготовчого провадження за позовом Юлії Тимошенко проти уряду щодо скасування постанови про встановлення єдиної ціни на газ, та призначення судового засідання для розгляду по суті на 23 вересня і, закінчивши попереднє провадження щодо позову лідера «Батьківщини» проти НРКЕКП - призначив розгляд справи по суті на 30 вересня.

1