Юлія Тимошенко спілкувалася з громадянами в режимі веб-конференції

Юлія Тимошенко спілкувалася з громадянами в режимі веб-конференції

10.01.2017, 18:33

Загалом лідер «Батьківщини» отримала кілька тисяч запитань, серед яких – і ті, що стосуються економіки.

2016-й політичний рік завершився ухваленням Держбюджету-2017, щоправда, з порушенням регламенту ВР, уночі. Влада знову запропонувала українцям затягнути паски.

Із парламентських партій різко проти антинародного бюджету виступила тільки «Батьківщина». Юлія Тимошенко пояснила, чому її політсила не голосувала за цей документ:

– Усе вказує на те, що Держбюджет-2017 – це бюджет поліцейської держави, де вчитель, лікар і науковець нічого не значать, а значать тільки ті, хто працює на силові структури.

Наприклад, середня зарплата вчителя – 4396 грн, а поліцейський в середньому отримуватиме близько 19 тис. грн, суддя апеляційного суду – 27 тис., детектив НАБУ – 30 тис. грн. Найбільшу середню зарплату матиме апарат НАК «Нафтогаз України» – 35 тис. грн. Що й казати, різниця з учителями й лікарями відчувається!

Закладена в бюджеті-2017 й широко розрекламована мінімальна зарплата 3200 грн – черговий обман від уряду. Реально люди на руки отримають десь 2400 грн. Було б чесно, якби за підвищеною мінімальною платою розраховувалася вся тарифна сітка. Але цього не сталося, тому висококваліфікованим працівникам – нуль доплати!

Якщо порівняно з 2013 роком, на освіту закладено в 2,6 раза менше грошей, коли обчислювати в валюті, на охорону здоров’я – в 2,75 раза менше, на культуру – в 2,4 раза.

Нам сказали, що на 16% піднявся рівень життя в 2016 році, а ключові експертні агенції світу дійшли висновку, що в Україні реальний рівень життя впав на 19%. Ось такі насправді «досягнення» уряду.

Влада залишила в бюджеті на наступний рік 15%-й податок на пенсії працюючих пенсіонерів. Вони ухвалили закон уночі, щоб не грабувати людей серед білого дня. Вони собі відкрили «зелену вулицю» для роботи з офшорами й при цьому вдвічі підвищили фіксовані податки для малих підприємців. Вони також зняли пільгову систему оподаткування з аграріїв. Вони ще раз живцем зідрали шкіру з усієї країни і собі вибороли пільги. Проте тієї бюджетної ночі вони пішли ще далі, передбачивши офшорні зони всередині країни для своїх корпорацій – для президента і всіх, хто його оточує. І тепер вони в Україні не платитимуть податків, а люди – платитимуть, і значно вищі, ніж торік.

У 2017 році чинна влада намагається продовжити такий самий грабунок країни, як і зараз. Ухвалений бюджет-2017 – це найбільш аморальний, корупційний та антисоціальний бюджет, який я пам’ятаю за всі роки.

– Як Ви прокоментуєте ситуацію, що склалася з «Приватбанком»?

– Цей банк націоналізували після того, як у нього виникла фінансова «дірка» в 150 мільярдів гривень. Це чверть українського бюджету! Як так сталося, що 25 років «Приватбанк» працював успішно і раптом лопнув?

За кожен мільярд доларів, який ми отримуємо від МВФ, вся країна стоїть на колінах і випрошує цей мільярд, переглядаючи пенсійне забезпечення, підвищуючи ціну на газ до 285 доларів за тисячу куб. метрів, підвищуючи пенсійний вік. А тут 6 млрд доларів (150 млрд грн) просто списали! На моє абсолютне переконання, ці мільярди вивели за кордон з відома керівництва держави і є їхнім «тіньовим» заробітком. Тепер нам з вами доведеться за все це заплатити. Увесь український народ кров’ю відхаркуватиме ці 6 млрд доларів, щоби повернути гроші через державний борг України.

Переконана, що розслідування з цього приводу не буде, бо ця оборудка відбулася під найвищим «дахом».

За матеріалами http://ba.org.ua/

1