Юлія Тимошенко: парламент має розслідувати корупційну діяльність «Нафтогазу»

Юлія Тимошенко: парламент має розслідувати корупційну діяльність «Нафтогазу»

15.05.2018, 17:35

            Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала парламент жорстко відреагувати на корупцію в НАК «Нафтогаз» і терміново ухвалити проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо перевірки законності витрачання коштів, які держава отримує від громадян від сплати за газ, який зареєстрований ще три роки тому.

            Про це Юлія Тимошенко заявила на брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

            Лідер партії «Батьківщина» зауважила: компанія «Нафтогаз», яка нічого не робить – не видобуває і не транспортує газ, «заробила» майже 40 млрд грн чистого прибутку за рахунок українських родин. Це фактично половина оборонного бюджету країни. Проте, кошти потрапили не до державної скарбниці, а просто пішли в офшори.

            Юлія Тимошенко наголосила на тому, що ці кошти не спрямовуються на модернізацію газотранспортної системи, яку сьогодні намагаються передати в управління міжнародним транснаціональним шахраям. Вона впевнена, що президент Петро Порошенко так само задіяний в цій схемі. На переконання політика, зазначена ТСК не створюється, тому що таку команду прямо дає президент, який зацікавлений у газовій корупції.

            Лідер партії «Батьківщини» зазначила, що особисто готова очолити таку ТСК, щоб показати, як на корупційних оборудках у газовій галузі влада оббирає українські родини.

            Також, Юлія Тимошенко доповіла на брифінгу про те, що «Батьківщина» підготувала заяву до НАБУ про вчинення кримінального правопорушення колишнім керівником Національного банку України Валерією Гонтаревою.

            Відповідаючи на питання журналістів, лідер партії «Батьківщини» заявила, що жодні маніпуляції з ЦВК, жодні кишенькові склади комісії не допоможуть Порошенкові шляхом підкупів та фальсифікацій виграти вибори президента.

           

            Довідково: 8 травня 2018 року Окружний адміністративний суд м.Києва в черговий раз переніс розгляд справи за позовом лідера партії «Батьківщина» Тимошенко Ю.В. до уряду Гройсмана, про визнання протиправною та скасування постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 315 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 р. № 758».

1