Юлія Тимошенко: Гройсман та його уряд мають піти у відставку за свою корупційну діяльність

Юлія Тимошенко: Гройсман та його уряд мають піти у відставку за свою корупційну діяльність

14.04.2017, 18:47

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та його уряд мають піти у відставку за свою корупційну діяльність, спрямовану проти України.

Про це заявила під час брифінгу лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко нагадала, що фракція «Батьківщина» внесла проект постанови про визнання діяльності Гройсмана незадовільною та підготувала проект постанови про звільнення прем'єр-міністра з посади.

Коментуючи відставку голови Фонду державного майна, за яку парламент має проголосувати, лідер партії «Батьківщини» зазначила, що володіє інформацією про те, що «Ігорю Білоусу було поставлено завдання розпродати стратегічну державну власність за безцінь». Юлія Тимошенко впевнена в тому, що Білоус, так само і Гонтарева «хоче вчасно втекти від кримінальної відповідальності за кордон і тому подала аналогічну заяву».  

Юлія Тимошенко оголосила, що фракція «Батьківщина» боротиметься проти ухвалення законопроекту про ринок електроенергії, який виноситься в сесійний зал парламенту на розгляд у другому читанні. Вона пояснила, що після ухвалення відповідного документу населення втратить можливість  використовувати відносно дешеву атомну та гідроелектроенергію, а отримає коштовну – теплову.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що у законопроекті:

а) прописана коштовна і необґрунтована процедура приєднання малих підприємців до електромереж;

б) вводяться побори зі споживачів електроенергії;

в) Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) отримає право вводити фіксовану щомісячну абонплату на приєднання до електромереж.

Юлія Тимошенко обурена тим, що профільний комітет вирішив ухвалювати цей закон за процедурою ad hoc, тобто без обговорення усіх поправок депутатів. З огляду на це вона попередила, що йдеться «про мегакорупційну оборудку, яка призведе до тотального подорожчання електроенергії для людей і узаконення спеціальних посередників, які купуватимуть в держави дешеву атомну та гідроелектроенергію, і продаватимуть її за кордон».

В свою чергу, перший заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв з парламентської трибуни заявив, що призначення членів конкурсної комісії з організації та проведення конкурсу на посаду члена НКРЕКП – це чергова пропозиція «котів у мішку» і фракція не буде голосувати за призначення цих кандидатур, оскільки така процедура є антиконституційною. При цьому він зауважив, що Конституція України не надає право президенту призначати членів НКРЕКП і президент перевищив свої повноваження.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Дивлюся по ТВ прес-конференцію Гройсмана.

Спокійно, самокритично (і не лише само-...), навіть місцями скучно. Немає суфлера, є велика LED-панель з цифрами, схемами і графіками. Прем'єр-міністр тримається як вчитель біля дошки. Більшість запитань від інтернет-сайтів...

Це точно не шоу:), а несмілива спроба пояснити людям чим він займається і що планує. Найважливіше – сам факт, що він щось планує, причому, у середньостроковій перспективі. Вже знаємо, що розмови про його відставку вже в минулому.

У майбутньому ж пріоритет віддано 5 реформам: земля, продаж держпідприємств, пенсійна, освітня і медична реформи. Дві ресурсні й три соціальні.

І взагалі уряд Гройсмана в сучасній історії України пізніше може бути визначенено як стабілізуючий. У будь-якій системі важливо мати внутрішній стабілізатор, як для автівки гальмівну систему. Ми усі зараз нарікаємо на повільні реформи, але правду кажучи, кожна реформа в нормальних умовах займає не менше трьох років. Шоки 2014-2015-х були дуже глибокі. Зміни до Гройсмана були дуже стрімкими і у 2016 не зупинилися, а шоків ще побільшало). І у державній системі, і у суспільстві – ломка.

Гучних реформ Гройсман не розпочинав, темп зменшив. Акцент робив на соціалку – субсидії, збільшення мінімальної зарплати, реімбурсація (компенсації) ліків. І ось тепер плани на медицину, освіту, і, особливо, пенсійну систему... Речі не такі резонансні, як антикорупція, але не менш потрібні.

avatar

selena

14 квітня 2017 16:13

avatar

сидеть

14 квітня 2017 16:36