Юлія Тимошенко: «Батьківщина» та ошукані вкладники банків оголосять ультиматум владі

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» та ошукані вкладники банків оголосять ультиматум владі

28.10.2016, 02:28

Фракція «Батьківщина» об’єднає ошуканих вкладників у Всеукраїнську раду, яка оголосить ультиматум владі. 

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила під час круглого столу, у якому взяли участь представники громадських організацій, що об’єднують вкладників різних банків, які постраждали від їх закриття та банкрутства.      

Юлія Тимошенко пояснила, що партія «Батьківщина» «об’єднує свої зусилля з усіма банками,  людьми, які втратили депозити та майно» і наголосила на тому, що політика «ліквідації України» розпочалася з обвалу курсу гривні щодо до долара, коли Національний банк України (НБУ) «з інструменту розвитку країни став інструментом руйнації економіки та життя людей».

Лідер партії «Батьківщина» зауважила, що рефінансування банків, яке проводив НБУ під керівництвом Валерії Гонтаревої, відбувалося за корупційною моделлю, а деякі фінансові установи закривалися через політичні мотиви. За її словами, через «рефінанс» та банкрутство банків з фінансової системи країни «були вимиті» 345 млрд грн, у тому числі 55 мільярдів забрали у фізичних осіб, ще 210 мільярдів – в юридичних осіб.

Юлія Тимошенко також констатувала, що з Фонду гарантування вкладів, який очолює людина Президента, практично нічого не виплачується людям. А сума коштів, які не отримали громадяни від цього фонду, складає 6 млрд 800 мільйонів гривень.

Голова НБУ та інші високопосадовці повинні нести відповідальність за свою руйнівну діяльність. Лідер партії «Батьківщина» поінформувала присутніх, що фракція вже ініціювала звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ і нагадала, що саме діяльність В.Гонтаревої на чолі Нацбанку призвела до того, що гривня знецінилася майже втричі, 80 банків були закриті, а вкладники залишилися без грошей.

Учасники круглого столу домовилися про створення спільної робочої групи за участю депутатів від «Батьківщини» та представників організацій ошуканих вкладників з напрацювання законодавчих ініціатив щодо вирішення ситуації із закриттям українських банків та повернення грошей їх вкладникам.  Фракція «Батьківщина» ініціює проведення комітетських та парламентських слухань щодо проблем у банківській сфері, під час яких планується представити напрацювання робочої групи. 

1