Юлія Тимошенко: «Батьківщина» розпочинає рух за референдум щодо продажу землі

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» розпочинає рух за референдум щодо продажу землі

28.09.2016, 02:06

Партія «Батьківщина» розпочинає загальнонаціональний рух за проведення всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі.

            Про це лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила в Кропивницькому, у вівторок, 27 вересня, після завершення «Форуму аграріїв Кіровоградщини».

            Цей рух партія започатковує на підтримку вимог аграріїв, що були висловлені у підсумку проведеного Форуму.

            Лідер партії "Батьківщина" вважає, що спроби розпродати землю грають лише на користь олігархів. Оскільки станом на сьогодні законодавчо не встановлено чітких, прозорих та економічно вигідних для держави та вітчизняного села умов обігу земель сільськогосподарського призначення, то у випадку продажу землі селяни та фермери залишаться без засобів до існування.

            Юлія Тимошенко наголосила на тому, що загальнонаціональний рух спрямований на те, що поставити ультиматум президенту, прем’єру, уряду, парламенту: негайно змінити ставлення до українського фермерства та аграріїв з політики знищення на політику відродження. Вона пообіцяла, що вимоги, сформовані сьогодні на зустрічі з аграріями у Кропивницькому, будуть оголошені президенту, уряду і парламенту.

            Нагадаємо, що з метою запобігти розпродажу землі з 1 січня 2017 року, фракція «Батьківщина» зареєструвала у Верховній Раді законопроект №5123, яким передбачається продовження мораторію на продаж землі до 2022 року. Автором законопроекту про продовження мораторію є лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

            На сьогодні земля є гарантом продовольчої безпеки країни та залишається ледве не останнім вітчизняним ліквідним ресурсом у держави. Рух за референдум щодо продажу землі є чи не єдиним позапарламентським інструментом, що може вплинути на владу та не допустити продаж землі з 1 січня наступного року. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Саме Юля працює на користь аграрних олігархів! Цей мораторій дозволяє їм фактично безплатно використовувати землю, яку вони спустошують, адже викачують все що можливо з неї.

А селяни були і є бідними та мають з свого паю копійки, або мішок цукру.

Ось де правда!

avatar

Зорро

28 вересня 2016 12:02