Євромайдан протримався цілу ніч і зранку знову підходять люди:  Максим Бурбак подякував ВСІМ буковинцям, які приїхали на Євромайдан, депутати вимагатимуть у Гайничеру скликати сесію

Євромайдан протримався цілу ніч і зранку знову підходять люди: Максим Бурбак подякував ВСІМ буковинцям, які приїхали на Євромайдан, депутати вимагатимуть у Гайничеру скликати сесію

25.11.2013, 12:36

Близько 30 чернівецьких студентів ночували на Центральній площі у Чернівцях. Найбільше серед них - представників ЧНУ, повідомляє кореспондент vidido.ua. Попри дощ, студенти залишилися на всю ніч. Вранці вони пішли по домівках, а на зміну їм прийшли інші мітингувальники. Сьогодні, о 12.30, на Центральній площі знову буде мітинг.

У понеділок зранку з київського поїзда зразу на Чернівецький ‎Євромайдан їде делегація чернівчан, які брали участь у столичних подіях. Зустрічаймо підмогу!

В понеділок, 25/11, на 12 знову оголошено моб.збір ?#‎євромайдан? в ?#‎Чернівці?. Нині на площі активісти в наметі http://ow.ly/r8ANt.

Вдячний ВСІМ буковинцям, які приїхали на Євромайдан, - написав на своїй сторінці у ФБ Максим Бурбак. - Дуже багато залишилось, ще й на під'їзді хлопці, судячи з повідомлень. На майдані здалеку було видно прапор Чернівців. Спільними зусиллями Україна буде в Європі. Я вірю в це.

Учасники Євромайдану розбили наметове містечко та перечікують там дощ.

Від користувача #‎Євромайдан

ЗВЕРНЕННЯ ЄВРОМАЙДАНУ В ЧЕРНІВЦЯХ

Ми, мешканці Чернівецької області та міста Чернівці, зважаючи на ті умови, які склались в Україні зі зривом підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом та відмовою уряду продовжити підготовку до підписання угоди, вимагаємо наступне: 1. Від Президента України – приїхати на саміт у Вільнюс та підписати угоду про асоціацію з ЄС. 2. Від Кабінету Міністрів України – продовжити роботу стосовно підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС. 3. Від Чернівецької обласної ради – скликати до 27-го листопада позачергову сесію Чернівецької обласної ради – Скликати до 27-го листопада позачергову сесію Чернівецької обласної ради з прийняттям відповідного рішення до Президента та Кабміну з вимогою підписати угоду про асоціацію з ЄС. 4. До Чернівецької міської ради – скликати до 27-го листопада позачергову сесію Чернівецької міської ради з прийняттям відповідного звернення до Президента та Кабміну з вимогою підписати угоду про асоціацію з ЄС. Ми наголошуємо на наступному: Ситуація має бути виправлена до Вільнюського саміту. Всі необхідні умови для підписання Угоди мають бути виконані. Своєю масовою позицією ми маємо продемонструвати Європі наміри народу. Європа підписує асоціацію не з президентом, а з нами. Угода має бути підписана!

Як повідомляв раніше BukNews, з п'ятниці депутати Чернівецької обласної ради збирають підписи за скликання позачергової сесії обласної ради. Сьогодні о 10.30 ініціатори скликання сесії завітають до адмінбудівлі ради, щоб всі охочі депутати крайового парламенту могли поставити свої автографи під вимогою про скликання сесії. Після цього документ передададуть голові Чернівецької обласної ради Михайлові Гайничеру. Організатори повідомили, що обов'язково оприлюднять прізвища всіх депутатів, які в час вибору піднялися над вузькопартійними інтересами і поставили підписи під вимогою про скликання позачергової сесії. 



У Києві Євромайдан протримався цілу ніч та продовжує своє чергування зранку. Люди підходять до Українського дому, а на Майдані Незалежності представників органів правопорядку поки що більше, ніж мітингувальників.

Борці за український євровибір збираються з самого ранку. На даний момент в наметовому містечку перебуває близько 300 людей. Але їхня кількість з самого ранку починає зростати. Розважають людей записами українських музикантів. На момент написання матеріалу євромітингувальникам увімкнули "Мандри".

 Мітингувальникам привезли гарячі сніданки та розважають музикою та виступами. На Майдані Незалежності учасники акції вигукують гасло "Міліція з народом!", бо міліції там зібралося справді більше, ніж самого народу.

Нагадаємо, що о п'ятій ранку люди в чорній одежі і масках напали на людей на Майдані Незалежності. Такими повідомленнями почали рясні соціальні мережі вранці 25 листопада.

Державтоінспекція ввечері в неділю відкрила проїзд вулицею Хрещатик у Києві.

Однак автомобілі могли проїхати лише до Європейської площі, де відбувається акція в підтримку євроінтеграції України, і розверталися назад.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", після активісти євромайдану вирішили перекрити автомобільний рух. Для цього близько тисячі людей заблокували перехрестя Хрещатику та Інститутської.

Пізніше освітлення на вулиці вимкнули, і кількасот силовиків в масках відтіснили мітингувальників з перехрестя. Невдоволені кричали "Ганьба!" та жбурляли в правоохоронців пляшками.

Як повідомляє з місця подій голова ВК "НАСТУП" Руслан Секела вулицю Інституцьку та Хрещитик перекрили невідомі молоді люди. Вони спровокували бійку зі спецпідрозділом Беркут. За словами Секели, "Це - провокатори, їх не було під час мітингу. Молодики прийшли гуртом та відразу спричинили бійку. Жодин з них не був помічений раніше серед мітингувальників".

Після цього силовики рушили в бік Європейської площі, де в неділю ввечері продовжується мітинг на підтримку євроінтеграції. Коли правоохоронці хотіли зачистити наметове містечко, розбите там, відбулася сутичка.

Станом на 23.20 мітингувальники відтіснили правоохоронців в бік готелю "Дніпро". У повітрі робризкували перцеву суміш та сльозогінний газ, летіли пляшки.

За повідомленням прес-служби "Батьківщини", під часу сутички депутату Андрію Парубію зламали палець. Очевидці повідомляли й про інших постраждалих.

Станом на 00:10 25 листопада наметове містечко стоїть на тому самому місці. Біля нього перебуває близько 300 людей. А силовики, сівши в автобуси, поїхали.

Рух автомобілів на Хрещатику та Європейській площі відновлено.

На Майдані незалежності знаходиться близько 500-700 осіб.

О 00:15 на Європейську площу прийшов судовий виконавець, щоб заповнити акт про заборону зібрань. Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив йому: "Це судове рішення про яке я не знаю, відправте його Януковичу". Після цього судовий виконавець пішов геть.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прогнозує, що наметове містечко будуть розганяти протягом найближчого часу.

"Вже приносили судове рішення, тож за півгодини чекаймо "космонавтів", - сказав він.

Говорячи про подальші дії Луценко заявив, що програма залишається незмінною, і завтра всі збираються знову.

У наметовому містечку оголосили мобілізацію. Депутат від "Удару" закликала чоловіків захищати намети.

"Беркут" оточив Майдан Незалежності і б'є людей, - соцмережі

Силові структури атакували людей на Майдані Незалежності.

О п'ятій ранку люди в чорній одежі і масках напали на людей на Майдані Незалежності. Такими повідомленнями почали рясні соціальні мережі вранці 25 листопада.

Обурені люди пишуть, що на майдан намагалася проїхати вантажівка із причепом, проте її не пустили люди. "Беркут" оточив майдан подвійним кільцем. Мітингувальники пишуть, що "Беркут" б?є ногами одиноких людей. У соціальних мережах закликають прийти і допомогти захистити мирних людей.

 Пізніше частину людей затиснули біля стелли. Люди кричать "Ганьба!". На Майдан Незалежності приїхала техніка для встановлення катка та новорічної ялинки. "Беркут" поки що не чіпає людей, але оточив майдан із щитами. На майдані перебуває 200 мітингувальників, "Беркуту" та "титушок" - 300. 

Нагадаємо, що раніше "Беркут" зніс намети Євромайдану в Києві під вигуки "Ганьба!".

наметове містечко, розбите на Майдані Незалежності активістами Євромайдана.

Колона співробітників "Беркут" врізалася в натовп мітингувальників, відтіснивши учасників протесту. Вони оточили три намети, встановлені біля стели Незалежності, і забрали їх, пише Главком.

Джерело: ТСН

1


КОМЕНТАРІ (6)

Вместо того чтобы работали на Украине все предприятия, которые раньше славились не только в СССР но и за рубежем, их все почти уже развалили, сейчас платят копейки тем, кто сегодня на Майдане. Это предательство. Граждане Украины должны иметь рабочие места на своей земле. Сейчас почти всем ясно, что ЕС нужны не люди, а земля.  Но крутым нужно и дальше дурить людям головы и особенно молодежи

avatar

Владимир

25 листопада 2013 09:00

Владзімір, ІНХ!

avatar

Ігор

25 листопада 2013 09:54

А тим часом "європейська" політична партія "Рідне Місто" мовчить ніби в рот води набрала...

avatar

Рідне МІсто

25 листопада 2013 10:15

"Підне місто" виходи! Михайлишин - де твій європейський вибір? Скликайте сесію.

avatar

Урбан

25 листопада 2013 10:26

Только уберите етого Салогора - аж тошнит от етого контрабасиста.

avatar

Мито

25 листопада 2013 10:28

До владимира:   Комуняка дурна здохни у же со своим СССР!!!

avatar

студент

25 листопада 2013 19:37