ЄС виділить 250 тисяч євро на  облаштування житла для 22 сімей переселенців у селах Михайлівка та Кострижівка

ЄС виділить 250 тисяч євро на облаштування житла для 22 сімей переселенців у селах Михайлівка та Кострижівка

21.01.2015, 14:51

Буковина першою з усіх регіонів країни уклала грантовий контракт з Представництвом ЄС в Україні, який надає конкретну допомогу для адаптації переселенцям з Криму та Сходу. 

Загальний бюджет проекту становить 293 860 євро, у тому числі: 251 860 грн. - грант Європейського Союзу, 41 000 євро – власний внесок учасників проекту. Термін дії проекту – 16 місяців.

За словами одного з авторів проекту, начальника відділу інвестицій та міжнародних зв’язків Чернівецької міської ради Тетяни Татарчук, головною метою проекту є створення сприятливих умов для життя та соціально-психологічної адаптації внутрішньо переміщених осіб на території Чернівецької області.

 За її словами, основну суму коштів гранту спрямують на відновлення житла для переселенців, зокрема у селищі Кострижівка Заставнівського району та селі Михайлівка, Глибоцького району. 

В процесі реалізації процесу багатодітні родини та представники інших соціально вразливих груп з числа внутрішньо переміщених осіб отримають тимчасове житло, побутову техніку, інші предмети першої необхідності, допомогу у працевлаштуванні, спрощений доступ до соціальних послуг, юридичне та психологічне консультування, допомогу у стосунках з банківськими установами, у відновленні втрачених документів тощо.

Передусім волонтери, активісти та інші виконавці гранту займатимуться облаштуванням 22 сімей з числа переселенців - багатодітних сімей та будинків сімейного типу. Загалом програма проекту "Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщенних осіб в Чернівецькій області" охопить допомогою майже 600 біженців з Криму та Сходу.

За матеріалами molbuk.ua та прес-служби обласної ради

1