Яценюк з Аваковим у Чернівцях презентували нову програму соціального забезпечення для працівників Нацполіції та ДСНС

Яценюк з Аваковим у Чернівцях презентували нову програму соціального забезпечення для працівників Нацполіції та ДСНС

03.11.2018, 15:00

Лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк разом із Арсеном Аваковим у Чернівцях презентували нову програму соціального забезпечення для працівників Нацполіції та ДСНС.

Серед механізмів соцзабезпечення - підвищення заробітної плати, компенсація за винайм квартир та система фінансового лізингу на придбання власного житла.

Ще 2014 року зарплата поліцейських становила 1800 гривень, а працівників Служби з надзвичайних ситуацій - 2200 грн. А в новому бюджеті буде закладено і підвищення мінімальних зарплат для рятувальників до 9000 грн, а поліцейських - до 9200 грн.

- Ми збудували систему. Але найвища цінність – це людина в цій системі. Людський капітал і ресурси - це те, на що ми хочемо спрямувати наші соціальні програми, і за що буде голосувати фракція при ухваленні закону про держбюджет, - сказав Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькому аеропорту буде розміщено одну з баз для нових французьких гвинтокрилів, які надійдуть до рятувальної служби (ОНОВЛЕНО)

МВС запускає нові механізми соціального забезпечення поліцейських та рятувальників.

Про це сьогодні, 3 листопада, повідомив міністр внутрішніх справ під час робочої поїздки на Буковину.

Рятувальникам та поліцейським обіцяють підвищення заробітної плати, компенсація за винайм квартир та система фінансового лізингу на придбання власного житла. 

" Для нас головне, щоб кожен був вмотивованим, поважав свою роботу та бачив перспективи розвитку", - звернувся до працівників Нацполіції та  Держслужби з надзвичайних ситуацій Арсен Аваков.

За його словами, з початку 2019 року будуть введені в дію нові механізми соціального забезпечення.

"Рішенням КМУ ми підвищили заробітню плату для поліцейського та рятувальника на 30%. З першого січня мінімальна зарплата для працівника ДСНС становитиме дев’ять тисяч гривень, для поліцейського – 9,2 тисяч", - зазначив міністр внутрішніх справ.

Він сказав, що також з першого січня вводиться в дію механізм компенсації за винайм житла.

"Якщо ви орендуєте житло в районному центрі та не маєте власної квартири, держава, окрім зарплати, компенсує вам за винайм житла. Так ми допомагатимемо вашому матеріальному становищу. Також, при наявності у вас родини та дітей компенсація збільшуватиметься", - додав глава МВС.

В районному центрі компенсація за винайм становитиме від 1,9 тисяч до 2,9 тис.В обласному центрі від 2,9 тисяч до 4,3 тис, - пише molbuk.ua. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

А у самих то зарплатка десятки тисяч відчутна різния Сволоти ведуть людей до зубожіння і не бояться нікого а цей кріль вже газ для людей обіцяв за собівартістю, гнида обдер люд і в кущі а зараз знов перед виборами всі вони добрі мать їх так все обіцянки вам в вуха! Будьте ви прокляті політикани злодії!!!

avatar

Taras

04 листопада 2018 06:55