Яценюк вболіває за Чернівці і постійно нагадує Гройсману, що треба відремонтувати перинатальний центр і аеропорт

Яценюк вболіває за Чернівці і постійно нагадує Гройсману, що треба відремонтувати перинатальний центр і аеропорт

15.12.2016, 19:58

Колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк не забуває про Чернівці, і нагадує чинному главі уряду про необхідність завершення ремонту перинатального центру в Чернівцях.

Про це повідомив Володимир Гройсман в ефірі програми "Реалії" на телеканалі "Буковина". 

Зокрема він відзначив політичну партію Арсенія Яценюка "Народний фронт", яка, на його переконання, підтримує всі ініціативи влади.

"Хотів би сказати ще декілька слів на адресу Арсенія Яценюка. Сьогодні ми маємо дуже достойних партнерів по коаліції. Ви бачите, що "Народний фронт" підтримує ініціативи, переживає. Сьогодні у нас є дуже добрі стосунки з Арсенієм Петровичем. Ми взаємодіємо, ми зідзвонюємось, ми обмінюємося думками. До речі, він не забуває Чернівці. І каже, що треба зробити перинатальний центр і аеропорт. Ми, в принципі, в рамках уряду взагалі підтримуємо регіональну політику. Важливо, що ті, хто родом з своєї території, не забувають, які є проблеми, і постійно їх ставлять для того, щоб вони вирішувались", - розповів Володимир Гройсман.

Він також зазначив, що вперше в історії прем’єр-міністр, який самостійно прийняв рішення про свою відставку, не критикує свого наступника.

"Я не критикую Арсенія, і він мене не критикує. Але слухайте... І я помиляюся, і він, напевно, помилявся. У нього є здобутки, і в мене є здобутки...", - сказав Гройсман.

Також Гройсман розповів, як Яценюк "сватав" його до себе в уряд.

"У 2014 році, коли я був мером, мені зателефонував Арсеній. Ми давно з ним знайомі, з 2007 року. Він запропонував мені прийти в уряд. Якби не Революція гідності, якби не стільки втрат людських життів, я б ніколи не погодився йти працювати у центральну владу. Оскільки мене запрошували і в 2007 році, і 2008-му, і в 2009... Навіть після 2010-го, по-моєму. Я відмовлявся завжди, тому що я вважав, що треба мати політичну волю до змін", - розповів В. Гройсман.

"Я тоді Яценюку сказав: "Кажу, Сєня, я з тобою готовий працювати, але маємо з тобою зробити децентралізацію, зміцнити місцеве самоврядування". Я цією ідеєю жив буквально з 2007 року. Я здобув власний досвід роботи в місцевому самоврядуванні, і зрозумів, що це головна і ключова проривна реформа", - повідомив глава уряду.

"Він сказав: "Окей, давай будемо працювати над цим питанням". І треба йому віддати належне - спочатку його повна політична підтримка як прем’єр-міністра, бо без першої особи нічого не буде. І потім, коли вже був обраний новий президент, ми отримали повну політичну підтримку з цієї реформи з децентралізації. І так довелося, що я працював в уряді, і ми тоді напрацювали весь пакет реформ, потім я пішов працювати в парламент - вже як керівник парламенту. І я вже проштовхував рішення через український парламент. Коаліції тоді підтримувала, президент підтримував і підписував закони - бо дуже важливо, адже президент може будь-який закон "заветувати". Далі, з 2015 року ми почали цю реформу з децентралізації. Сьогодні вона є фактично однією з найбільш системних та успішних", - розповів прем’єр-міністр України.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

Спасибо! Как отец родной.

avatar

Муля Черновицы

15 грудня 2016 18:27

мля... кулевлобний згадало про своє місто? А, перебуваючи при владі, воно не знало звідки родом?!

avatar

Макс

16 грудня 2016 09:49

Яценюк-перший ворог Буковини,  коли був  при  владі.Такий же і Бурбак. Жодної копійки  не  дали на  розвиток Буковини,  навіть  навпаки,  робили все, щоби   нашкодити. Особливо,  це  було  видко  по  надходженню фінансування  доріг. Львову-мільярд, Ів.Франківську-мільярд, Киевській обл.-мільярд, Одесі-мільярд,....Чернівці-15-20мільйонів!  Як  Вам  різниці?  А  ми  підіймаємо крик,  ремонтуйте.... Те саме  в  лісників!  Рубайте, відправляйте в Румунію,...А  гроші в кишеню  Яценюку, Бурбаку, Фіщуку,...

avatar

Йося

16 грудня 2016 11:46

А де Сєня був з 2014р. по 2015р.???
Чернівці? Чернівецька область?
-Ні, не чув!)))

avatar

Людмила Дудченко

16 грудня 2016 14:12