Яценюк вважає, що прах Олександра Олеся треба перепоховати у Києві з найвищими державними почестями

Яценюк вважає, що прах Олександра Олеся треба перепоховати у Києві з найвищими державними почестями

04.01.2017, 23:58

Про це лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк написав на своїй сторінці у ФБ

- Те, що сталося з прахом Олександра Олеся і його дружини у Празі, - шокуюча новина для всього нашого народу. Йдеться не про локальну чи приватну драму. Йдеться про наші національні святині.

Прах Олеся треба повернути в Україну. Поховати Поета і його дружину треба в Києві. Йому треба віддати найвищі державні почесті. Цей похорон має стати маніфестом нашої національної гідності. Упевнений, що в таких урочистостях мало б взяти участь усе керівництво держави, народні депутати, видатні українські діячі культури, дипломатичний корпус.

А після цього треба повернутися до теми захисту наших святинь за кордоном.

Держава має виявити повагу до себе і нашої національної присутності у світі.

ДОВІДКОВО:

3-го січня, рештки відомого українського письменника Олександра Олеся, який похований у Чехії - примусово ексгумовані. Останки українського письменника Олександра Олеся і його дружини помістили в депозитарій празького кладовища в Чехії, до прийняття родичами померлих рішення про їх перепоховання, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Наразі родичі подружжя мешкають в Канаді. Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ України вжити всіх можливих заходів для збереження та перепоховання праху Олеся і його дружини.

1


КОМЕНТАРІ (1)

всех евреев на кладбище в г. Черновцы поставить на счетчик, пускай башляют, за полученные средсва профинансировать содержание украинцев на кладбищах за границей

avatar

05 січня 2017 08:11