Яценюк підтвердив, що його не задовольнило прізвище одного Порошенка в назві виборчого блоку

Яценюк підтвердив, що його не задовольнило прізвище одного Порошенка в назві виборчого блоку

13.09.2014, 16:24

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк збирається на парламентські вибори окремо від "Блоку Петра Порошенка".

Про це він заявив у ході конференції YES, яка проходить у Києві.

Він непрямим чином підтвердив, що одним з головних "каменів спотикання" в об'єднанні сил між ним та Порошенком стало прізвище президента у назві блоку.

"Ми мали разом з президентом йти на вибори.  Блок Петра Порошенка – це мене не задовольнило", - зазначив він.

Разом з тим Яценюк заявив, що його партія "Народний фронт" та пропрезидентське політичне утворення об'єднаються у наступному парламенті заради реформ.

"Ми у різних таборах, але об'єднані реформами заради змін", - додав він.

Водночас Яценюк висловив думку щодо необхідності підписання коаліційної угоди між демократичними силами до проведення виборів (26 жовтня).

Апетити двох політичних сил виявилися занадто великими, щоб підвести їх під єдиний виборчий список.

Партія прем'єр-міністра Арсенія Яценюка "Народний фронт" і партія президента "Блок Петра Порошенка" не змогли домовитися про похід на позачергові парламентські вибори єдиним списком.

Як повідомляють джерела ZN.UA, минулої ночі сторони намагалися домовитися, однак переговори, які тривали в Адміністрації президента до четвертої ранку, виявилися безрезультатними. "Апетити двох сторін виявилися несумісні", - зазначило джерело.

Єдина домовленість, якої поки вдалося досягти - про те, що Блок Порошенка не буде висувати своїх кандидатів на 10 мажоритарних округах (з 225), щоб не створювати конкуренцію висуванцям від "Народного фронту".

Раніше повідомлялося, що Яценюк в якості умови для спільного походу на вибори двох політсил зажадав перше місце в списку, третину прохідної частини списку і зміни назви блоку.

Також Яценюк вимагав збереження за собою посади прем'єра до кінця першої каденції президента Порошенка, а також збереження за Турчиновим посади спікера у Верховній Раді наступного скликання.За матеріалами: ZN.UA та Українська правда 

Нагадаємо раніше бажання Арсенія Яценюка очолити виборчий список Батьківщини теж стало формальною причиною для його розриву з Юлією Тимошенко. Арсен Аваков, зокрема, повідомив, що розбіжності виникли під час засідання політичної ради "Батьківщини".

Аваков повідомив, що в рамках обговорення пропонувалося, щоб список об'єднаної Батьківщини на виборах очолив кандидат на посаду прем'єр-міністра Арсеній Яценюк. При тому, що лідером партії залишалася б Юлія Тимошенко.

Фото: Коммерсантъ

1


КОМЕНТАРІ (3)

 тепер треба кричати ганьба новому фронту  бо Яцек  коли покинув Батьківщину то пояснив що треба обєднуватися до виборів і йти всім разом, а тепер що?   Рука не піднімається написати народний фронт, бо крім власних амбіцій там народом не пахне.   Але це добре бо вже аж тепер люди бачать хто є хто.    Як Юля могла це прийняти в свою партію, але слава Богу все стало на свої місця.  Але чи довго ще будуть людям тумана пускати в очі ці горе народники)))))  

avatar

Виборці, робіть правильні висновки

13 вересня 2014 15:13

нє тепер вам треба кричати "слава кулявлобу" !

а у відповідь вам тре кричати "підарасам слава"!

avatar

АТО

14 вересня 2014 13:04

В Україні не склалось з тандемом МедвеПута, який існує у  Росії

avatar

Бомбоно Педро Чупакабро

15 вересня 2014 22:11