Яценюк анонсував звільнення керівництва митниці

Яценюк анонсував звільнення керівництва митниці

26.08.2015, 23:09

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюканонсує кадрові зміни в керівництві митниці через численні скарги.

- Ми після сьогоднішнього засідання приймемо відповідне рішення щодо керівництва української митниці, - сказав він сьогодні, 26 серпня, на розширеному засіданні уряду за участю керівників областей, пише ТСН.

Питання про митниці на засіданні Кабміну порушив голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі.

За його словами, після того як був анонсований проект будівництва дороги Одеса-Рені за рахунок додаткових надходжень від роботи митниці, керівництвом митниці було ухвалено низку рішень, спрямованих на зниження надходжень від роботи митниці в Одеській області. Зокрема, з Одеси була виведена енергетична митниця і на 20% було підвищено план доходів від роботи митниці. Саакашвілі вважає, що це було зроблено в ручному режимі і призвело до того, що оформлення вантажів пішло з Одеси в інші регіони.

Своєю чергою міністр фінансів Наталія Яресько сказала, що закон, який дозволить фінансувати будівництво дороги за рахунок збільшення надходжень від роботи митниці в Одеській області ще не діє, а збільшені плани із збору надходжень отримали всі митниці. Вона висловила готовність обговорити проблеми в Одеській митниці.

Яценюк після цього звернувся до голів ОДА і попросив підняти руку тих, хто задоволений роботою митниці у своєму регіоні - руку не підняв ніхто.

1