Ярослава Колотило - високо шанована за заслуги перед румунським та українським народами

Ярослава Колотило - високо шанована за заслуги перед румунським та українським народами

11.02.2015, 16:40

Не за літами зовсім моложаву Ярославу Колотило торік зустрів на відкритті одного з гуцульських музеїв, а радше різьб’яра Юрія Павловича у Закарпатському Рахові. Зазначу, що пані Ярославу — радника Міністерства культури і культів Румунії у справах національних меншин, зокрема українців, добре знає і шанує  також Буковина.

 До речі, батько її родом із Малчевців. Вона лауреат обласної премії  ім. Ольги Кобилянської, часто бувала у Чернівцях, відвідувала й Глибоку, знайома і з редактором «Нового дня» Миколаю Шапкою

Ярослава Колотило — це й великий патріот України, речник дружби українського та румунського народів, нагороджена медалями Румунії «За культурні заслуги» ІІ ступеня, України — «200 років від дня народження Тараса Шевченка» і «Патріот Гуцульщини», удостоєна звання «Заслужена гуцулка».

У краю Марамурещина (Румунія), де народилась, пані Ярослава є одним із координаторів місцевих фестивалів, у тому числі і «Міра», який проводять на Юрія (6 травня).

Можна ще багато перераховувати заслуг Ярослави Колотило, але водночас хочеться  і щиро привітати її із нещодавнім 60-річним ювілеєм та побажати многая літ і міцного карпатського здоров’я. А ще висловити сподівання, що не раз стрічатимемо пані Ярославу на Закарпатті і на Буковині.

Василь ГЕЙНІШ.  

1