Галиць: 'Те, що відбувається, це фарс, жалюгідні спроби політизувати ситуацію';  Папієв: 'Я скептично ставлюся до цих ваших євромайданів'; Янукович: 'Я аплодую тим, хто вийшов за європейську  інтеграцію'

Галиць: "Те, що відбувається, це фарс, жалюгідні спроби політизувати ситуацію"; Папієв: "Я скептично ставлюся до цих ваших євромайданів"; Янукович: "Я аплодую тим, хто вийшов за європейську інтеграцію"

27.11.2013, 13:00

Президент України Віктор Янукович заявив про підтримку євроінтеграційних устремлінь учасників Євромайданів в Україні, однак виступає проти їхньої політизації. Про це інформує Корреспондент.net.

- Я аплодую тим, хто вийшов за європейську інтеграцію. А ті, хто вийшов вирішувати свої політичні питання під партійними прапорами і з гаслами, з якими вони йдуть на вибори 2015 року, - я це також добре бачу, - сказав президент під час інтерв'ю українським телеканалам 26 листопада.
Азаров визнав, що відклав асоціацію з ЄС через погрози Росії

Він також зазначив, що правоохоронні органи під час масових акцій повинні забезпечувати порядок, і вони виконують свій обов'язок.

Також президент заявив, що Україна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, коли сторони домовляться на нормальних умовах і країна буде економічно готова.

Як відомо, Янукович планує взяти участь у саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада.

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв назвав Євромайдан у Чернівцях "політичним хороводом" і штучною акцією.

Про це регіонал заявив у понеділок на брифінгу, передає кореспондент molbuk.ua.

«У Чернівецькій області 3 листопада провели мітинг на підтримку євроінтеграції України. Ситуація незмінна: наша область та керівництво за євроінтеграцію», – заявив Папієв.

При цьому він зазначив, шо йому сподобався мітинг у Львові, де люди «за шкірку викинули політика, народного депутата з акції».

«Це правильна позиція. Ці мітинги підтвердять прагнення до євроінтеграції, якщо вони будуть деполітизовані», – наголосив Папієв.

Папієв порівняв численні мітинги на підтримку євроінтеграції по всій Україні з Буковинським віче, яке за ініціативою ОДА провели у Чернівцях на початку листопада.

"Як тільки якоюсь хорошою і гарною ініціативою займаються політики, то з цього толку ніякого не буде. (…) Я вам кажу: це піде просто для "галочки", і все це зведеться до змагання прапорів. Так само, як і в нас, де опозиціонери вийшли на Центральну площу. Прапорів там було більше, ніж людей. Там – штучність. Там одразу відчувається штучність", - сказав голова Чернівецької ОДА.

"У нас ви бачили, як організовано люди вийшли (на Буковинське віче, - авт.)? У Львові політики, коли збирали Євромайдан, то прийшла лише тисяча людей. А в нас в абсолютно спокійному режимі було 15 тисяч", - додав губернатор.

"Я дуже попросив би, щоб люди не брали участь в цих політичних хороводах і штучних заходах, де кожен хоче зробити собі піар. Ми всім показали, як потрібно проводити нормальні велелюдні заходи. (…) Ви знаєте, я скептично ставлюся до цих ваших євромайданів", - додав Папієв.

Під час перевірки проведення ремонтних робіт у літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської перший заступник голови ОДА Георгій Галиць заявив, що не піде на мітинг, який організовує опозиція нині, 22 листопада, о 17.00 на Центральній площі на підтримку підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

– Облдержадміністрація сформувала свої плани і ставлення щодо цього заздалегідь, – прокоментував Георгій Галиць. – Я хочу нагадати про Буковинське віче, яке ми провели третього листопада нинішнього року. І це був найвелелюдніший і найбільший захід у Чернівцях за багато десятиліть. Як керівник оргкомітету по проведенню цього заходу хочу сказати: якщо би в кожній області відбулися такі багатолюдні, багатотисячні заходи, то це було би достатньо суттєвим тиском на всіх дійових осіб, котрі є причетні до підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Я дуже шкодую про те, що це не відбулося. Але разом із тим, вважаю, що ми в Чернівецькій області зробили все необхідне і таким чином, аби продемонструвати позицію наших краян і їх прагнення до повернення в коло вільних європейських народів. Те, що зараз відбувається, це, на жаль, фарс у багатьох проявах, причому з різних боків.

На запитання, чи збирається він прийти на мітинг чи їхати до Києва, високопосадовець відповів: "Я вважаю, що будь-який флешмоб, який організовують люди, що третього листопада 2013 року не захотіли взяти участь у мітингу, - це жалюгідні спроби політизувати ситуацію. І це немає нічого спільного зі справжнім підходом до достатньо важливих подій".

1


КОМЕНТАРІ (1)

а Михайлішин вже теж нібито підтримав євромайдан... Чисто тобі Лєбєдь, Рак і Щука ця вся влада

avatar

літописець

27 листопада 2013 17:10