Янукович підсвідомо бере приклад зі Сталіна й Гітлера - Корчинський

Янукович підсвідомо бере приклад зі Сталіна й Гітлера - Корчинський

22.05.2013, 17:04

Над кожною добою й територією тяжіє певний архетип володаря. Римляни мали збірний архетипічний образ Цезаря-Августа. Кожний наступний принцепс називався Цезарем і Августом, і мавпував їх.

Для германців архетипічним володарем був Карл Великий і всі подальші франкські, саксонські й священноримські володарі наслідували його, його справжню та фальшиву атрибутику, його місію, а багато хто навіть миропомазувався в його капелі в Аахені.

У підсвідомості кожного пострадянського президента мешкає Сталін. Зрештою, вони достатньо живо і не уявляють жодного іншого прикладу володаря, окрім Сталіна, та хіба що Гітлера, як тюнінгованого Сталіна.

Янукович об’єднує соратників травлею Троцького і троцькістів. Дивуються, чому на догоду адептам світової революції (США та Євросоюзу) він не дасть Юлі спокій. А вона має значення сакральної жертви! Припинити переслідувати Юлю – це все одно, що перейти в іншу віру, це зрадити підсвідомого Кобу, це сублімувати агресивне лібідо й капітулювати перед власним неврозом.

Згодом репресії очікують на тих, хто репресував Юлю й на тих, хто репресуватиме тих, хто репресував Юлю.

Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ

Запис на ФБ.

1