Якимчук не відповіла, чи є у списку «БПП-«Солідарність» 'люди Продана', але пояснила, чому вона, а не Каспрук

Якимчук не відповіла, чи є у списку «БПП-«Солідарність» "люди Продана", але пояснила, чому вона, а не Каспрук

03.10.2015, 01:34

Кандидат на посаду Чернівецького міського голови, перший номер виборчого списку «БПП-«Солідарність» Наталія Якимчук представила сьогодні свою команду і програму з якою йде на вибори. Голова Чернівецької міської організації «Солідарність» також відповіла на численні запитання журналістів. Одне з яких, зокрема, стосувалося її висування на посаду Чернівецького міського голови від об’єднаних демократичних сил. З високих трибун політики заявляють про об’єднання, а на вибори від них йдуть одразу по кілька кандидатів. Чому так сталося? – поцікавився журналіст.  

- Сталося так, що демократичні сили об’єдналися в одну коаліцію в межах Верховної Ради України. Всі ці сили бажають бачити Україну сильною. Але це об’єднання політичних сил демократичного спрямування не завершене. Цей процес триває, - пояснила Наталя Якимчук.

- Такі самі процеси відбуваються на теренах Чернівецької області. І ми також вели подібні перемовини. Але, як заявила політична сила «Народний фронт», на вибори вона не йде. Якщо окремі активісти виявили бажання взяти участь у виборах, вони долучаються до виборчого процесу від різних політичних сил. Це їхнє право. Ці активісти, які звернулися до нашої політичної сили, щоб іти з нами, пройшли конкурс. Тому що справді було дуже багато бажаючих іти разом з нами. Ті, хто пройшов відбір були долучені до нашого списку саме як активісти «Солідарності». Політична сила УДАР цілковито ліквідується, повністю вливається у «БПП-Солідарність». Між нашими командами дуже тісні і дружні стосунки. Вони склалися задовго до того, як почався виборчий процес. Тому сьогодні партія «Солідарність» об’єднує і членів, і активістів саме «Солідарності». Тих, хто розділив наші погляди, наші цілі і прагнення. Бачить ті самі шляхи виходу з ситуації, в якій ми зараз знаходимося.

- І якщо повернутися до питання, чому саме мені довірили йти на мера, скажу так: я дуже поважаю думку всіх моїх однодумців. Я дуже вдячна усім їм, що вони саме мені довірили балотуватися від «Солідарності». Оскільки саме я є очільником цієї команди.  А якщо хтось хоче йти сам і не знайшов спільної бесіди з нашим братерством і сестринством, то значить так і сталося, - пояснила  кандидат на посаду Чернівецького міського голови, перший номер виборчого списку «БПП-«Солідарність» Наталія Якимчук.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Люди Продана» йтимуть до Чернівецької міськради від чотирьох партій, - депутат

Лідера президенстької партії в Чернівцях також попросили прокоментувати заяву депутата Чернівецької міської ради Олександра Мадея  про те, що люди Василя Продана йдуть до ради від чотирьох різних політичних сил. Чи немає цих людей у списках «БПП-«Солідарність»? 

Врешті, які у неї самої стосунки з Василем Проданом, - поцікавився журналіст. - Адже якщо її власна політична сила «БПП-Солідарність» заведе до ради недостатню кількість своїх депутатів, то сама Наталія Якимчку, у разі обрання мером, може повторити долю Миколи Федорука, якого контрольовані іншими політиками депутати достроково усунули з посади.

- Практичних стосунків у нас немає, - відповіла  Наталія Якимчук. - Дякувати Богу, маємо власну політичну силу і намагаємося гуртом одержати максимльну кількість місць, щоб ні від кого не залежати.  Але розуміємо також і те, що це є рішення виборців, кого обирати. Ми намагалися об’єднати тих людей, які відповідають і вимогам часу, і отримають максимальну  підтримку чернівчан. Сподіваюся, що я зможу знайти спільну бесіду з тим складом ради, який буде обрано.

Щодо того, чи БПП-Солідарність, часом, не одна з тих політичних сил, які мав на увазі Олександр Мадей і чи є у її списках "люди Продана", пані Наталія Якимчук порадила запитати у автора цієї заяви. 

1