Якщо Каспрук зніме гроші з депозиту, то для мешканців Гравітону збудують бювет за півтора мільйона гривень

Якщо Каспрук зніме гроші з депозиту, то для мешканців Гравітону збудують бювет за півтора мільйона гривень

03.07.2020, 09:54

Бювету на Гравітоні бути 

Відсторонений від посади на час службового розслідування директор дапартаменту ЖКГ Володимир Бешлей отримав довгоочікувану проектно-кошторисну документацію на будівництво бювету у мікрорайоні Гравітон. Вся бюрократична процедура пройдена. Виділена земельна ділянка, отримані необхідні технічні умови. Проектант врахував всі побажання мешканців, інклюзивність та вимоги часу. Одночасно у бюветі можуть обслуговуватись до 11 мешканців.

- Прогнозована вартість об‘єкту прорахована проектантом 1 млн. 461 тис. грн. Тепер справа за мером Каспруком. Нехай знімає міські гроші з депозиту і вперед до реалізаіції проекту, - повідомив В.Бешлей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому міська влада тримає гроші на депозиті, у той час як Чернівцям хронічно бракує коштів для вирішення нагальних проблем?

Нагадаємо, ще 2016 року на сайті міської ради, необхідну кількість голосів (255) набрала петиція, щодо побудови бювету у мікрорайоні Гравітон. 

Як написала у поясненні до звернення Филипчук Оксана Іванівна, "доступ до високоякісної питної води, безпечної для вживання, насиченої необхідними людському організму мінералами та мікроелементами, нині є однією з найактуальніших проблем в Україні. З об’єктивних причин – через екологічне забруднення довкілля, зокрема річок, незадовільний бактеріальний стан поверхневих вод, застарілі технології кондиціювання підземних вод, поважний вік та проблемний стан водопровідних мереж нашого міста – ця проблема, на жаль, стосується також і чернівчан.

Заради більшої безпеки власного здоров’я і, особливо, здоров’я дітей для пиття і приготування їжі більшість мешканців купує пляшковану (фасовану) воду. Доводиться миритись із необхідністю додаткових витрат часу і коштів на придбання води і підлаштовуватись під розклад постачальника (або ж замовляти доставку додому за додаткову плату). 

Але чудовою альтернативою купованій могла б стати вода з артезіанської свердловини, доочищена в бюветі. З його допомогою ми отримали б можливість зручного, цілодобового і, сподіваюсь, безкоштовного доступу до високоякісної джерельної води, очищеної без хлорування, а лише природніми фільтрами, озонуванням та ультрафіолетом. Щобільше, за наявності бювету аварійні зупинки централізованого водопостачання стали б для мешканців Гравітону значно менш неприємними"  

Тепер це електронне звернення буде зареєстровано та  розглянуте впродовж 10 робочих днів з дня оприлюднення, - повідомляло http://acc.cv.ua/.

1