'Яке може бути кредитне ярмо? Чого чекати, коли діти стануть пенсіонерами?': у Чернівцях мер Львова Садовий закликав депутатів міськради більше працювати з ЄБРР (+ВІДЕО)

"Яке може бути кредитне ярмо? Чого чекати, коли діти стануть пенсіонерами?": у Чернівцях мер Львова Садовий закликав депутатів міськради більше працювати з ЄБРР (+ВІДЕО)

13.06.2018, 16:09

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав депутатів Чернівецької міськради більш активно співпрацювати із Європейським банком реконструкції та розвитку.

Про це посадовець повідомив сьогодні під час прес-конференції у Чернівцях. 

Він зазначив, що сьогодні у рамках візиту до Чернівців мав зустріч із ректором ЧНУ, міським головою Олексієм Каспруком, а також із депутатським корпусом міськради.

"Мав дуже довгу розмову з частиною депутатів Чернівецької міськради. Власне, говорили про здоровий глузд, про порозуміння. І готовий максимально допомогти, щоби динаміка розвитку Чернівців була кращою, кращою, кращою. Тому що, є, бачу, такі проблемні моменти у спілкуванні між депутатами і місцевою владою", - сказав Андрій Садовий.

Він додав, що Чернівці - це місто, яке потребує значних інвестицій.

"Чернівці – одне з найкрасивіших міст в Україні. Місто, яке має надзвичайно великий потенціал. Місто, яке потребує великої любові, дуже багато часу і дуже великих інвестицій. Тому що старі міста, особливо міста, які входять у зону ЮНЕСКО, до них має бути особлива увага. І, звичайно, любити треба і грошима у тому числі", - сказав мер Львова.

Він додав, що переконував депутатів Чернівецької міськради співпрацювати з ЄБРР.

"Я переконував колег-депутатів активніше працювати з Європейським банком реконструкції і розвитку, тому що, отримуючи європейські кошти, також можна отримувати великі гранти, отримувати технічну допомогу. І, звичайно, коли ви працюєте з європейськими банками, то всі тендери відбуваються за європейським законодавством, що мінімізує корупцію і участь у тих тендерах беруть, як правило, західні потужні компанії. І технагляд також здійснюють західні міжнародні консалтингові компанії", - розповів Садовий.

"Також я порадив депутатам і меру більш активно співпрацювати між собою. Тому що ніхто в місті порядку не наведе, крім тих, кого народ делегував до цієї праці", - додав мер Львова.

Нагадаємо, у 2016 році Чернівецька міська рада провалила голосування за закупівлю нових тролейбусів за кредитні кошти ЄБРР.

Міський голова Льовова також розповів, як у Льовові вирушують питання перевезення пасажирів, роль приватних перевізників і кредитні кошти. 

 Мер Львова Андрій Садовий розкритикував позицію депутатів Чернівецької міськради, які відмовляються ухвалювати рішення про закупівлю громадського транспорту для Чернівців за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.


Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналіста www.buknews.com.ua щодо тези про "кредитне ярмо", яку часто висловлюють депутати у Чернівцях.

"Та яке може бути кредитне ярмо, якщо ви берете позику на 13-20 років і за цей час гроші інфлюють? Інфляція, вартість матеріалів зростає. З кожною позикою ви берете гранти, які вам дають. Людина вже сьогодні матиме якісний сервіс, і не буде чекати його через 10 років", - додав Садовий.

Він повідомив, що нещодавно Львів за кошти європейських партнерів закупив смарт-дошки для усіх шкіл міста.

"Зараз я дав команду купити в кожну школу ще по дві. Тобто, коли на тих дошках роблять уроки фізики, хімії, інформатики, ти закохуєшся в цей предмет. Так, можна сказати: "Нема грошей, треба почекати". Чого? Коли діти будуть пенсіонерами, тоді? Те, що можна зробити сьогодні, робіть сьогодні. І негайно!", - сказав Садовий.

Джерело:   molbuk.ua

1