'Як прийдуть Сафроновича брати за щось, то, думаю, охочих подивитися буде значно більше' (Блог Мостіпаки)

"Як прийдуть Сафроновича брати за щось, то, думаю, охочих подивитися буде значно більше" (Блог Мостіпаки)

06.05.2018, 16:11

Скоро літо, в голову вже пече, а тут поперло. Одних купують за гречку, інших гребуть в буцегарню, а треті традиційно капостять і брешуть, бо то така їх життєва місія.

***

І шо з такими робити? І писав, і казав, аби береглися, а вони все своє. Писав, що будуть загрібати, бо кормова база мала і на всіх не вистачає? Писав. Писав, що пофіг усім буде, хто ти і звідки, бо є вказівка гребти? Писав. Писав, що робити це будуть "гастрольори", бо свої – "криси"? Писав. Писав, що боротьба з корупцією – то тренд на роки? Писав. І що? А мені писали, що я недолугий і "бурбачня". Та я собі недолугий, але ж і гребуть, і "гастрольори", і тренд, і кормова база мала. 

Он і заступника мера загребли на якійсь дивній історії, де він незрозуміло яким боком і чому опинився. А я ж писав: "Володя, вчи матчасть, бо послизнешся на банановій шкірці", а він носа догори і в Фейсбук, типу гімно я. Я ж то і кажу, що я не мармелад, але матчасть ніхто ж не відміняв. 
Політичне чудо у Герці та хто винен, що Івану добре. Блог Мостіпаки



І ше когось із басейнового управління загребли, а посередник – солідний такий і далеко не бідний чоловік - вмер. І тре було йому то – вмерти за бабло. 

І тут вумний, як дві вутки, Василь Сафронович почав всіх уму-розуму вчити, а вчити у нього, окрім як "Бурбак – гімно і всьо замовив", а "всі Бурбакові побігли про то писати і читати", вже й не виходить. 

Ну, таблеток таких нема, аби Василя Сафроновича вивести із його безнадійно-коматозного, придуманого ним самим світу, де реальними є тільки Володька Бешлей і міська земля. А раз нема таблеток, то і виводити його звідти не треба. Хай там сидить. Менше шкоди навколишньому середовищу. До речі, як прийдуть Сафроновича брати за щось, то, думаю, охочих подивитися буде значно більше і першими з нещирими криками: "Замовили, замовили! На кого ж ти нас покидаєш, благодійнику наш!"прибіжать саме його – в надії, що ще заплатить. 

А от для інших, у яких все ж ще є інстинкт самозбереження, хочу повторити. Гребти лише розпочали. Гребти будуть багато і різних. Дійде до того, що влада замість заробітку стане тягарем і страхом її власника. Садити теж почнуть реально і на реальні строки. І не буде мати значення, чи ти конкретний любитель бабла, чи лох, що не вивчив матчасть, якого попросили нібито свої "допомогти", а самі тепер ніяким боком, чи просто телепень, який купив посаду і не знає законів. 

Тим, хто отримав команду гребти і садити, садити і гребти буде однаково, як твоє прізвище. Бо, скільки би бариги не крутилися і не відтягували час реального загрібання і реальних посадок, життя просте, як баняк з бараболями. Та ще й логічно-послідовне. Гребуть і садять – є гроші МВФ, а значить нема дефолту і є на пенсії. Гребуть і садять – є фінансова допомога на "халяву". Гребуть і садять – є "Джавеліни". Гребуть і садять - є санкції. А не гребуть і не садять – нема ні МВФ, ні "Джавелінів", ні допомоги на "халяву" і взагалі мастіть собі голову національним продуктом. А значить у декого не буде влади, невідома доля бізнесу, буде привид "не Ростова", загроза сім’ї та загроза загребти від того, хто прийде на зміну. 

То скажіть, будь ласка, хто стане ризикувати, аби когось там десь не гребти і не садити? Он навіть гарант сказав – антикорупційний суд може бути до кінця травня. Думаєте, він так просто це сказав? Ага. Бо треба і "Джавелінів", а грошей МВФ треба ще більше, ніж тих ракет. 

А ви робіть висновок, хапати чи не хапати. Бо "гребти" вже не відмінять – ну хіба що разом із державою Україна. 

Або, звичайно ж, можете слухати Васю і ще одного такого ж вумняка, який до того, як стати великим обласним політиком і начальником, беушними мобілками на базарі торгував, про "Бурбак замовив""он ті перші прибігли""замовили політичні опоненти чесного і порядного""сатрапи, найманці і карателі у формі". Можете це все слухати і цьому вірити і робити "хап-хап". Але готуйтеся, що тоді будуть гребти, а згодом і садити. 

"За так" ніхто, нічого і ніколи вже не дасть. А ті, хто давали "за так", аби ми "хапали" і якомога довше гнили, то тепер самі не мають та ще й з нами воюють. 

Отака вона банальна штука – народження держави. І це лише початок. 

Олександр Мостіпака

Джерело: Блог Мостіпаки

1


КОМЕНТАРІ (5)

мабудь парочку мостіпака—каримова коли знищать буде біг нарду

avatar

Каримова

06 травня 2018 16:26

Заставив себе чи не вперше прочитати статтю Мостіпаки. Пошкодував. Витрачений час. Дід базарний. 

avatar

Глядач

06 травня 2018 21:35

Маразм крепчает.Зря убил время,читая эту х...ю.

avatar

Адвокат

07 травня 2018 17:27

Блин.....думал, я один такой не могу осилить  писульки  мужа Каримовой... так и хочется спросить : чувак, нафига ты вообще пишешь?! Писательство- это не твое! 

avatar

Сева

07 травня 2018 17:39

давно не читала Мостіпаку і правильно робила. Звівся на пси((( До речі, мала кормова база - це не власна опінія, а запозичення від Іщенка, який про це торочить ще з 2014-го((

avatar

1

07 травня 2018 20:35