Як одна голосна літера - ЧернОвецький, а не ЧернІвецький, що закралася в прізвище колишнього мера столиці, змінила історію

Як одна голосна літера - ЧернОвецький, а не ЧернІвецький, що закралася в прізвище колишнього мера столиці, змінила історію

23.11.2012, 19:25

25-го листопада колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому виповнюється 61 рік. Напередодні "космічний" екс-глава Київської міської держадміністрації розповів пресі, на які подарунки чекає, чим займається у Грузії, а також про своє єврейське коріння. (...) Розповів Черновецький "Сегодня" і і випадок з власної "єврейської біографії".

"Мене б теж ніколи на ті посади, що я обіймав і в прокуратурі, і в Київському держуніверситеті у радянський час, якби дізналися, що батько у мене єврей, не взяли. Мене, коли влаштовувався в університет, запросили на співбесіду в ЦК до одного дуже відповідального працівника - завсектором науки. Привів мене до нього мій друг - інструктор ЦК, теж на ті часи не маленька людина", - згадалося Леоніду Михайловичу.

"Ось я поговорив з цим завсектором, вийшов від нього, а до нього зайшов мій друг. Ну і чую я через двері такі розмови: ".Він жид". Той питає: "А чому?". І тут пішла ціла лекція... Тому, каже, що у жидів прізвища за назвами міст, де жили їхні прабатьки: Вінницький, наприклад, або Чернігівський, або Бориспільський, або Чернівецький, і т.д. А ще щось він говорив, що жидівські прізвища бувають від назв тварин, наприклад, Волков, Єнотов і т.д.", - вів далі Черновецький.
Леонід Михайлович на все життя запам'ятав "лекцію про жидівські прізвища"

Тоді, за словами екс-мера, для нього тоді відкрився цілий "світ". А "врятувало" Леоніда те, на його думку, що в його прізвище закралася не та голосна літера: Черновецький, а не Чернівецький. Мовляв, інакше б не бачити йому посади заступника проректора КГУ.

При цьому, як запевнив Черновецький, лекцію про жидів від "керівного партійного працівника-антисеміта" він запам'ятав на все життя. Але одразу ж додав, що "в ЦК Компартії України більшість все ж не було антисемітами... Це так, до слова".

Джерело:  http://tabloid.pravda.com.ua/person/50ae2b37a1ab0/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Вот и признался Леня-космос, что от является гражданином государства Израиль.

avatar

Клоун

23 листопада 2012 18:53