Як на «1+1» Буковину румунам продавали

Як на «1+1» Буковину румунам продавали

03.01.2015, 18:26

Уявімо собі на мить: загальнонаціональний телеканал Румунії пожартував на тему, що населений переважно угорцями румунський край Трансільванія хтось продав Угорщині.На ранок наступного дня тисячі обурених громадян влаштували б акцію протесту біля штаб-квартири цієї телекомпанії. Про ймовірні наслідки аж лячно подумати. Не посміють телевізійники посягнути на святая святих-недоторканість державних кордонів - ні в Румунії, ні в Азербайджані, ні в Грузії. Не кажучи вже про Туреччину та більш гарячі сусідні з нею близькосхідні країни.

У нас в Україні на телеекрані, у цю новорічну ніч, у найбільш рейтинговій програмі «Вечірній квартал» влаштували гендель з українською Чернівецькою областю. І всі проковтнули таке святотацтво. Бо це, видите, такий гумор. Дурний гумор. Вийшло у затійників жорстке, примітивне зубоскальство, яке має сепаратистське спрямування. Промовчали навіть згадувані в мізансцені президент Петро Порошенко, прем»єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр МВС Арсеній Аваков. Нагадаю, що у сцені міліціонер допитує затриманого Діда Мороза, котрий верзе про свої походеньки під час корпоративного святкування Нового року у Верховній Раді. З екрана нам всіляко намагаються показати такого собі дрібненького забулдигу-пройдисвіта, шулера. Та це лише ширма. З Арсенієм Яценюком /уродженець Буковини/ той Дід Мороз у Національному банку друкують на принтері грошові банкноти, згодом разом з міністром МВС Арсеном Аваковим уже тріо беруть участь у продажі Румунії української Буковини. З румунської сторони на ній були прем»єр-міністр Румунії... Здавалося би, верзе нісенітниці чоловік після перепою.

Але хіба не відають «квартальники», що тривалий час Буковина входила до складу Румунії, що нині там є чимало політиків, котрі марять поверненням земель на берегах Черемоша й Прута, що після вторгнення Росії такі висловлювання часто звучать з уст керманичів у Кремлі, котрі радять Польщі забрати в нашої держави Галичину й Волинь, а Угорщині повернути під свій протекторат Закарпаття. Навіщо підігрувати в цій делікатній справі, сіль сипати на рани. Коли на сході йде справжня війна з Росією, яка зазіхнула на наше.

Ага, мовчить Україна, то «95 квартал» наступного разу видасть хохму про те, як наші правителі продавали Росії Крим і Донбас. Зал же буде реготати, надриваючи животи.

Розумію творців програми: на кожні вихідні їм треба видавати на-гора тонни сміху. В підсумку варті захоплення виходять грами. На всю трансляцію накладається звукова фонограма буцімто з реготанням переповненого залу. В акторів часто роги ростуть від відсутності свіжих тем. Тому просто таки остогидло у кожному випуску дивитися на невдалі вправування в українській мові Азарова, пришелепкуватість Януковича, вічну тюремну бранку Тимошенко, п»яні витівки Луценка в німецькому аеропорту, космічність Черновецького. Ну скільки можна?! Зробіть творчу паузу, бо втомилися, видихнулися. Переосмислите, змайструєте новий формат. Розважати по-справжньому то у стократ важче, ніж пристойні новини видавати. Але то право редакції на свободу висловлювань, сарказм, сміх, гумор. Тільки благаю колег-телевізійників: навіть у жартівливій формі більше ніколи не торгуйте українськими землями. І територіями близьких та далеких країн. Це так само, як сально жартувати на теми віросповідань, національностей. Біда може бути.

Богдан Барбіл, 02.01.2015 21:23

Джерелео: http://www.blogs.telekritika.ua/?id=3779

1


КОМЕНТАРІ (6)

А автор статті правий на 100%, перемудрили кварталівці

avatar

Чернівчанин

03 січня 2015 17:16

Квартал на мило

avatar

Вв

03 січня 2015 17:25

так (видалено адміном) ж продають Буковину та Україну! шо тут Квартал не правильно сказав?))))

avatar

!!!

03 січня 2015 17:32

Кварталівці не перемудрили.Одна справа коли проблему піднімає Клоун, і зовсім інша, коли на повному серйозі нардеп Яворівський пропонував обміняти Чернівецьку область на Придністров’я. Царю сказати правду-матку у давні часи міг сказати тільки юродивий або шут, саме тому їх тримали при царському дворі. Маю надію, що цей сюжет приверне увагу до цього питання найвищого керівництва держави.
avatar

Дон Педро Чупакабро

03 січня 2015 19:53

Якби таке вчудив якийсь інший канал, то не тільки б ліцензію одразу забрали, а й посадили за сепаратизм(((((((((

avatar

Друзям - все, ворогам - закон

03 січня 2015 23:20

Автор статьи не далек и не прав. Для понятия ситуации в западной украине надо быть там. А гавкать про людей, которые заработали много денег( и продолжают успешно этим заниматься) про их шутки глупо. Вы понятия не имеете о чем говорите. Квартал действительно приедаеться своим большим прсутствием в эфире, но как раз новогодней выпуск был очень хорош. Он показал реальную ситуацию в стране. Они показали все , что происходит в вр в ироническом свете. Смотрите интер там вам покажут ту правду которую вы хотите услишать. Да и вообще правду вам не покажут ни на одном канале ни в росии ни в украине. 

avatar

Вася

04 січня 2015 10:09