«Як каліфорнійська міль з’їдає чернівецькі каштани, так чернівецький чиновник з’їдає чернівецькі книгарні…» (оновлено)

«Як каліфорнійська міль з’їдає чернівецькі каштани, так чернівецький чиновник з’їдає чернівецькі книгарні…» (оновлено)

15.02.2013, 20:23

«Як каліфорнійська міль з’їдає чернівецькі каштани, так чернівецький чиновник з’їдає чернівецькі книгарні…» , — так розпочали свій виступ чернівецькі музиканти на підтримку книгарень.  Вони влаштували акцію проти реорганізації комунальних книгарень у Чернівцях під стінами книгарні "Букініст".

Концерт розпочався о 14 годині 15 лютого. Місцеві музиканти виступали на імпровізованій сцені біля книгарні “Букініст”. 

До виступу долучилися гурти "Пестициди", "Олово", ДПД, "Гуцул Каліпсо", вокаліст гурту "Salavat United" Віталій Сандул, блюзмен Саша Буль, співачка Кooka та інші чернівецькі музиканти.

- Ми, музиканти, вирішили допомогти цьому магазину і показати, що нам він не байдужий (йдеться про «Букініст»), - каже блюзмен Олександр Буліч.

Чернівчани, які проходили повз, зупинялися аби послухати музикантів й подекуди хвалили виконавців. Наприклад, творчість гурту «ДПД» неабияк припала до душі Григорію Костянтиновичу, який проходив мимо. Після кожної пісні чоловік аплодував виконавцям і казав, що їм треба виступати на великій сцені.

Вдячні всім, хто прийшов підтримати захист книгарень!

Випадково чи ні, але у день, коли чернівецькі музиканти вирішили організувати акцію, до Марини Лібанової прийшов лист від «Букініста».

- Сьогодні отримали лист, на конверті вказано, що це лист із книгарні «Букініст», - розповідає екс-директор книгарні Марина Лібанова. – Я не очікувала, що «Букініст» буде писати мені листи. У листі ж йдеться, що відповідно до статуту книгарні мені пропонують працевлаштування у «Букіністі». Але також передбачає що мене згодом переведуть до новоствореної книгарні «Буковинська книга». Пропонованої посади не вказали. Підписаний лист людиною, яка тимчасово виконує обов’язки. Тобто, ніхто з тих посадовців, які мене звільняли, не знайшов за потрібне підписати листа.


Тетяна СТРІЛЬЧИК, «Версії», Віталія КОЗМЕНКО, vidido.ua
фото Тетяни СТРІЛЬЧИК

 

А вже у понеділок, 18 лютого, з 18:30 до 20:00 в Literatur cafe', Чернівці, пл.Центральна, 10 (2 поверх) засідання медіа-клубу, на якому  учасники фотосесії в "Букіністі" матимуть нагоду побачити електронний варіант фотокниги з їх світлинами та висловити свої думки, з приводу побаченого, автору фото - Ігору Константинюку. Крім того, на засіданні буде обговорено назву книги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Боже, яка хєрня!!! Фарцовщиця з інтелектом мамонта піариться, використовуючи всіх підряд, при чому на шару. За 15 років ні разу навіть не підмела в магазинчику. Вона тепер хоча так само на шару приватизувати його. Які ж дурні навколо неї

avatar

sad

15 лютого 2013 17:19