Як живуть чернівецькі депутати, яким не потрібні нові тролейбуси

Як живуть чернівецькі депутати, яким не потрібні нові тролейбуси

27.02.2017, 21:30

Минулого четверга депутати Чернівецької міської ради провалили вкрай важливе голосування, залишивши місто без можливості придбання нового електротранспорту. «За» проголосувало лише 5-ро: міський голова Олексій Каспрук, представники «Самопомочі» Віталій Матвієнко та Олександр Ставчанський, «батьківщинівець» Юрій Бурега та депутат від «Солідарності» Володимир Сєхов. Інші місцеві обранці або утрималися, або голосували «проти», або взагалі були відсутні.

Редакція «Думай» вирішила дослідити декларації тих депутатів, які категорично не підтримують ідею закупівлі нових тролейбусів за кредитні кошти. Як виявилося, «проти» голосувало лише шестеро: 5 представників «Рідного міста» – Ростислав Білик, Володимир Бешлей, Василь Продан, Максим Тихонович, Анатолій Чесанов – та засланий козачок Продана у «Самопомочі» Богдан Ковалюк. У вільному доступі є лише декларації за 2014 – рік, коли вищезгадані особи стали депутатами Чернівецької міської ради.

Розпочнемо із «рідномістян». Про статки Василя та Оксани Проданів і говорити годі: за 2015 рік подружжя задекларувало 11,5 мільйонів гривень, 936 тисяч доларів та 565 тисяч євро. І все це готівкою. Окрім того, на Василя Сафроновича зареєстровано 3 квартири, загальною площею 429 м.кв, та одне місце на підземному паркінгу у Києві, а також одна квартира у Чернівцях. Їздив пан Продан на Toyota Land Cruiser 2010 року, а тепер має таку ж автівку, але 2016 року.Тролейбуси йому явно не потрібні.

Їдемо далі. Депутат «у законі» Ростислав Білик такими статками похвалитися не може, однак має інший козир. Його декларація за 2014 рік повідомляє: Ростислав Романович із родиною володіє доволі вражаючими земельними ділянками по всій області. Наприклад, у с. Мигове він може похвалитися 2000кв.м, у Сторожинецькому районі має ділянку, розмір якої сягає 600 м.кв. Окрім того, у його розпорядженні є два автомобілі: Audi A6(1997року) та Lexus RX (2001 року).

Славнозвісний власник «Сорбони» Анатолій Чесанов хоч і мітить у крісло очільника ЧТУ, однак навряд відчуває справжню потребу у новому електротранспорті. За 2014 рік він задекларував дохід від впровадження підприємницької діяльності у розмірі 389 тисяч гривень. Сумніватися у тому, що дохід цього підприємця у наступних роках суттєво зменшився, чомусь не доводиться.

Володимир Бешлей минулими роками намагався не відставати від своїх колег-однопартійців, тому у все тому ж 2014 році задекларував майже 488 тисяч сукупного доходу, 384 тисяч з яких – за відчуження рухомого та нерухомого майна. Транспортними засобами за офіційними документами Володимир Васильович не володіє, однак у місті його неодноразово помічали на Toyota Camry.

Одним із найбідніших виявився Максим Тихонович. Три роки назад він задекларував всього 26 тисяч доходу. Однак у своєму розпорядженні вищезгаданий депутат має Mercedes-Benz S 500 2003 року випуску, вартість якого коливається від 12 до 16 тисяч доларів.

А найвеселіша ситуація із депутатом Ковалюком. Згідно із декларацією за 2015 рік, він навіть отримував матеріальну допомогу у розмірі 2 тисяч гривень. Їздить Богдан Іванович на 10-річному Peugeot Partner. Здавалося б, нічого особливого, але не варто забувати про компанію «ВІКТОР ЛТД», засновником якої є автор скандального проекту про тунель.

Сумніватися у високому рівні життя перерахованих депутатів не доводиться. Очевидно, тролейбуси їм ні до чого.  А якщо новий електротранспорт не потрібен Продану та КО, то він не потрібен нікому?..

Віта Супрун, “Думай”

Джерело: http://dumaj.cv.ua/ua/yak-zhyvut-chernivetski-deputaty-yakym-ne-potribni-novi-trolejbusy/

1


КОМЕНТАРІ (4)

100% невдала назва "Думай". Більш вдала " зомбуєм" і підпис: "шавки навозного Фронту"

avatar

бачу

27 лютого 2017 20:02

Во-первых Сафроныч ездит на200-м крузаке.А во-вторых-дурак ты Чорней.

avatar

Черновчанин

28 лютого 2017 06:48

а чого це ви юрко чорней називаєте беушну рухлять   , новими тролейбусами? вам паночку бонбони більма затмили? ганьба вам! з вас чернівчани вже сміються . ото ганьбаще позорне  такі як ви

скоро люди вас в дупу копати будут а не тілько сміятися з таких недоумків жжюююрналістів)))))))))))))

avatar

Діма

28 лютого 2017 08:54

Якби Бурбак повернув місту 400 мільйонів гривень, то були би і нові тролейбуси, і нові відремонтовані дороги по всьому місту!)))

avatar

Людмила Дудченко

28 лютого 2017 12:25