«Я розумію, на що я йду, тому готовий до роботи та випробувань» – М.Павлюк

«Я розумію, на що я йду, тому готовий до роботи та випробувань» – М.Павлюк

27.01.2017, 18:32

Михайло Павлюк, переможець конкурсу на посаду першого заступника голови Чернівецької облдержадміністрації зустрівся з журналістами Інформаційного агентства АСС і не лише розповів про свої враження від конкурсу, але й пояснив , чому вирішив змінити місце роботи та що чекає від нової посади.

Нагадаємо, першим заступником голови ОДА буде Михайло Павлюк. Заступником - Василь Гостюк

- Пане Михайле, вас офіційно назвали переможцем конкурсу на посаду першого заступника голови Чернівецької облдержадміністрації. Ви успішно пройшли три етапи цього змагання, значить активно готувалися до нього.

- Я пішов на конкурс з відчуттям певного обов’язку, уважно вивчивши умови і ретельно все обдумавши. Останні роки моєї роботи були так чи інакше присвячені проектам, пов’язаних з розвитком та збільшенням привабливості нашої області. Чесно кажучи, для мене – це найвища цінність : бути корисним нашій громаді, мати можливість допомогти вирішити ту чи іншу проблему. Найголовніше, що у нас на Буковині є люди, які можуть і хочуть працювати для блага нашої області. Чому б їх не об’єднати їх і не спробувати реалізувати хороші ідеї разом?

- Конкурс був складний?

- Всі етапи конкурсу для мене були цікаві. Переший етап стосувався знання законодавства і чинних кодексів. А от другий етап, який був спрямований на аналітику, на нестандартне мислення, пов’язане з якоюсь конфліктною ситуацію, переконав мене, що я на правильному шляху, адже інтереси громади, пошук можливості щодо їх захисту у партнерстві з місцевим самоврядуванням для мене першочергове.

Третій, останній етап передбачав знання державної мови, володіння комп’ютером. Мені цей етап, як молодій людині видався не важкий. Співбесіда пройшла також добре, я поділився своїм баченням щодо децентралізації, інвестицій, проблем спілкування між інститутами влади та інформаційно-роз’яснювальною роботою. Отримав результат. Результат для мене приємний, адже дозволяє говорити про перше місце.

- Саме ваш молодий вік, який був виграшним у проходженні третього етапу, часто називають занадто юним для такої посади. Чи готові ви до того, що ви працюватимете з людьми з іншої епохи, з іншим баченням?

- Я був одним з наймолодших кандидатів політичних наук, я захистився у 25 років. Я працював на кафедрі ЧНУ, був двічі депутатом місцевої ради, де були набагато старші люди. Я вважаю, що комунікувати і будувати - це прерогатива людей, які націлені на результат, не зважаючи на вік. Я завжди концентрувався на тому, як зробити профіцит як для якоїсь галузі загалом, так і для окремих проектів. Я хочу знайти можливість забезпечити цей профіцит. Це те, що об’єднує мене з багатьма людьми в нашій області. Я буду їх шукати і я впевнений, що такий вік – це гарна можливість знайти однодумців, які живуть у Чернівцях, які бачать проблеми зсередини готові їх вирішувати.

- Чи допомагав вам батько, який працював на посаді першого заступника голови ОДА, готуватися до конкурсу?

- Мої батьки зараз живуть у Києві, але у всьому мене підтримують, і у цій справі зокрема. Батько, як державний службовець третього рангу, з розумінням поставився до мого бажання піти на державну службу.

- Чим займалися останній рік?

- Я долучився до декількох проектів, пов’язаних з альтернативною енергетикою. Очолив підприємство, пов’язане  з плануванням та у перспективі будівництвом об’єктів сонячної енергетики у нашій області. Я вважаю, що це наше майбутнє. Окрім цього я продовжував брати участь у громадському житті краю. Зокрема, організовував конкурс читців поезії, підтримував день української вишиванки, вів наукові проекти, які тривають в університеті імені Ю.Федьковича, де я працюю доцентом кафедри міжнародних відносин.

- Політичні вподобання ваші не створять проблем у співпраці в ОДА?

- Одна з причин подання на конкурс – це підтримка реалізації реформ, впроваджених на законодавчому рівні. Всі, хто буде думати про підтримку реформ, всі, хто буде працювати на благо буковинців, з усіма буду працювати. А в плані політиканства, з’ясовування стосунків – то з цим працювати не маю часу. З такими питаннями – не в мої двері.

Довідка:

Михайло Вікторович Павлюк народився у 1984 р. у Чернівцях. Закінчив Чернівецьку гімназію № 4 . Має дві вищі освіти: магістр міжнародних відносин, перекладач, спеціальність «Країнознавство», магістр права. Захистив кандидатську дисертацію.

Трудову діяльність розпочав у 2006 р. з посади фахівця відділу міжнародних зв'язків, пізніше асистента кафедри міжнародних відносин. У 2007 р. стажувався у Гарвардській літній школі (Масачусетс, США).

Зараз доцент кафедри міжнародних відносин ЧНУ, директор ТОВ "Буковина Солар 1".

Займається громадською роботою: є членом редколегій журналів «Буковинський вісник державної служби та місцевого самоврядування» та наукового вісника Інституту політичних і геополітичних досліджень.  Експерт лекторської групи науковців з питань співпраці Україна-ЄС та Україна-НАТО.

Депутат Шевченківської районної у м. Чернівці ради V скликання  та Чернівецької обласної ради VI скликання.

Співзасновник щорічної міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених "Актуальні проблеми зовнішньої політики України". Співзасновник Всесвітнього дня вишиванки.

Вільно володіє англійською та чеською мовами. Одружений, виховує двох синів.

Джерело: http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ясно.Новий рік вдало відсвяткували в колі юща.

avatar

саша

28 січня 2017 15:25