Я пропоную будувати житло для АТОвців, а не купувати квартири на первинному ринку, - Олексій Каспрук (ОНОВЛЕНО)

Я пропоную будувати житло для АТОвців, а не купувати квартири на первинному ринку, - Олексій Каспрук (ОНОВЛЕНО)

18.10.2016, 01:09

Депутати міської ради прийняли програму по забезпеченню житла учасникам АТО. Проте  з розприділенням житла виникли проблеми.

"Виконавці не зовсім розуміють як виконувати цю програму. Проблема в тому, що квартири можуть отримувати тільки мешканці Чернівців. Згідно житлового кодексу, на сьогодні є 80 учасників бойових дій в черзі на покращені житлові умови у Чернівцях.", - наголосив Олексій Каспрук на брифінгу в міській раді. 

– Ми запропонували програму, яка прийнята урядом для сімей загиблих, інвалідів 1-2 групи, - каже мер. - Тобто, ми запропонували виділяти згідно постанови уряду, житлового кодексу, грошову компенсацію на купівлю житла тим категоріям, які мають на це право. Цю ідею винесемо на розгляд виконавчого комітету. Так, на розгляді у нас будуть три програми. Побачимо, як вони будуть працювати. Зокрема, один із варіантів передбачає будівництво житла на умовах співфінансування. Адже будувати житло набагато ефективніше, ніж купувати житло на первинному ринку.

Тим більше, каже мер, земля для будівництва житла учасникам АТО вже виділена на вулиці Смотрицькій. А також багатоповерхова забудова можлива в житлових масивах, виділених для учасників АТО в Садгорі та на вулиці Коломийській.  

Щоб зняти питання, яку квартиру і де купувати, ми запрпопонували грошову компенсацію щоб закупити собі житло тим категоріям, які  мають на це право. Відповідно цю програму ми запропонували прийняти до уваги виконавчому комітету, - зауважив міський голова.

Міський голова Олексій Каспрук для швидшого вирішення житлової проблеми атовців пропонує запровадити порядок надання грошової компенсації на придбання житла. У середньому, це 930 тисяч гривень на родину із двома дітьми.

"Я пропоную будувати житло, а не купувати квартири на первинному ринку. Крім того, згідно закону, сьогодні ми маємо право купувати ті житлові приміщення, які здані в експлуатацію. На сьогодні в Чернівцях запоропоновано три таких квартири на 80 АТОвців. Тому ми прпопонуємо грошову компенсацію, - зауважив Каспрук. 

Джерело:  0372.ua, http://acc.cv.ua/ та Погляд. 

 

1


КОМЕНТАРІ (3)

А Бурбак за те щоб купувати квартири через йоого Агенство нерухомості! І, взагалі, він каже що в АТО нічого страшного нема і АТОвці обійдуться й так занадто цінною землею-мочарою на Коломийській!!!

 

avatar

Людмила Дудченко

18 жовтня 2016 01:22

Д,осить вже на Проспекті 116 "набудували" Бурбаки що хочуть ще від міста 2 гектари землі! Скотиняки кулявлобівські!

avatar

Революціонер

18 жовтня 2016 02:25

Дуже прошу малошановних революціонерів і людмил не писати своєї дурні з такого важливого питання.   

avatar

Учасник АТО

18 жовтня 2016 14:01