'Я не винен, студенти - не мої', - Р. Білик про справу з підкупом (ОНОВЛЕНО+ВІДЕО)

"Я не винен, студенти - не мої", - Р. Білик про справу з підкупом (ОНОВЛЕНО+ВІДЕО)

21.09.2016, 23:04

Ростислав Білик натякнув, що студенти, причетні до підкупу «не його» і сам він – не винен в підкупі.

За день такі речі не робляться, ще із незнайомими людьми. Що робити зі студентами, це питання до тих – от я дивився прес-конференцію пана Каспрука, і він обмовився, що «Народний фронт» використав студентів. Я не називаю прізвищ. Але через студентів зробили собі рейтинг і зробили собі ситуацію.

В мене на окрузі було три дільниці. Навіть якщо б там була мова про 30,40, 10, 8 голосів. Якщо відкинути дві дільниці, мені б однієї, там, де студентів немає, мені б її вистачило», - сказав Ростислав Білик.

Обранець, якого звинувачують у підкупі голосів виборців на місцевих виборах у 2015 році, заявив, що громадська мережа "ОПОРА", яка нині судиться із прокуратурою м. Києва щодо справи Білика, яку остання закрила без відома заявників (самої "Опори""чомусь стоїть до останнього лише по справі Білика".

"Я до них не мав жодних претензій. Справді 600 кримінальних справ було відкрито по їхніх зверненнях. Але чомусь тільки по Білику ОПОРА стоїть до останнього. Я думаю, що можливо за цим стоїть хтось, якісь люди, які фактично якось впливають на ОПОРу. Можливо їм потрібно показувати результативність роботи", - сказав Білик в ефірі телеканалу "Чернівецький промінь" у середу ввечері.

Крім того, депутат повідомив, що зі студентами, які отримали рік умовного терміну за організацію підкупу виборців, він не зустрічався.

"Все, що я можу зробити, я зроблю. А з іншого боку – що я можу зробити? Вийти на вулицю, говорити, що вони нормальні люди? Що вони не винні, що вони просто за п’ять днів – я не знаю, чи під тиском, чи під іншими моментами – їх просто змусили це зробити?", - сказав депутат.

Ростислав Білик планує взяти участь у роботі чергової сесії Чернівецької міськради, яка має розпочатися 29 вересня.  Депутат-утікач сьогодні, 21 вересня, під час прес-конференції голови фракції міськради "Рідне місто" Василя Продана розповів, що  вже був у виборчкомі і отримав депутатське посвідчення та нагрудний значок. 
 
Водночас обранець повідомив, чим він займатиметься після повернення додому.

"Буду займатися тими моментами, якими я мав займатися – роботою на окрузі, роботою в бюджетній комісії, до якої я зарахований, роботою на благо нашого рідного міста і тими питаннями сьогоднішніми, які нас турбують", - сказав Білик.

"У попередній каденції я пропустив тільки одне засідання комісії та три засідання міськради. Тобто, в принципі, я буду відноситись до тих обов’язків, які на мене поклали, 50 відсотків виборців, які за мене проголосували", - додав депутат.

"Я представляю не Білика Ростислава Романовича. Я представляю громаду міста. Я представляю людей, які голосували за партію "Рідне місто", - сказав Білик.

Водночас він не виключає, що на наступній сесії міськради 29 вересня активісти можуть не допустити Ростислава Білика до сесійної зали. Натомість депутат вважає, що у випадку таких дій вони будуть відповідати згідно законодавства.

"Недопущення мене на сесію міської ради є порушенням закону по перешкоджанню дій депутата міськради. Нехай приводять. Вони будуть перешкоджати мені. В принципі, є за це якась відповідальність", - сказав депутат.
 
Нагадаємо, що Р.Білика звинувачують у підкупі виборців. 
 
Журналістам також повідомив, що увесь цей час був за кордоном і ніяких повісток від правоохоронців не отримував. Тепер має намір поновитися на роботі в ЧНУ і зайнятися написанням докторської дисертації.
 
 
- як і очікувалось, вже не #деБілик, а #осьБілик

сьогодні Ростислав Білик давав прес-конференцію. свіженький, ніц йому піврічні біганини не пошкодили. каже, повістки не отримував. і взагалі, отот поновиться в університеті. і буде викладати, певно, студентам. і розподіляти наші гроші в бюджетній комісії.

Про це на своїй сторінці у ФБ написала громадська активістка ОПОРИ Надія Бабинська

і чинним лишатиметься вирок суду, де студенти вказують на Білика як на організатора підкупу (20 тисяч за пачку студентів).

але там хтось колись казав, що справедливість є. в кожного вона своя. свою Білик вже отримав. тепер хочеться і нашу отримати.

10 жовтня в суді Опора оскаржуватиме закриття провадження щодо Білика. на перше засідання прокуратура не прийшла. от якось так.

Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/14883-ya-ne-vinen-studenti-ne-moji-r-bilik-pro-spravu-z-pidkupom-video та  "Букінфо". 

ФОТО МАКСИМА КОЗМЕНКА

1


КОМЕНТАРІ (1)

Как пан Забродский говорил,видсмоктали кулявлобы.

avatar

22 вересня 2016 12:43