'Я не можу уявити, що такі люди, як Кличко, який позиціонує себе як європеєць, і Яценюк - з відкритим мисленням, - тиснуть руку людині, яка публічно заявляє, що євреї - головна загроза для європейської цивілізації', - євродепутат із Польщі Марек Сівець

"Я не можу уявити, що такі люди, як Кличко, який позиціонує себе як європеєць, і Яценюк - з відкритим мисленням, - тиснуть руку людині, яка публічно заявляє, що євреї - головна загроза для європейської цивілізації", - євродепутат із Польщі Марек Сівець

28.05.2013, 02:11

Європарламент знову звинуватив "Свободу" в антисемітизмі.

У Європейському парламенті не сприймають співпраці опозиційних парламентських фракцій ВО "Батьківщина" та "УДАР" з Всеукраїнським об'єднанням "Свобода" та звинувачують націоналістичну партію в антисемітизмі.

Таку думку у понеділок, 27 травня, висловив євродепутат із Польщі Марек Сівець в Брюсселі під час засідання комітету з питань закордонних справ Європарламенту.

"Для мене ця партія представляє найгірший феномен, який представляє позицію антисемітизму, боротьби з геями і лесбіянками. Вони роблять це публічно", - змалював сприйняття партії "Свобода" європейський політик.

"Я бачив фотографію лідера "Свободи", а також Арсенія Яценюка - одиного із лідерів "Батьківщини" і Віталія Кличка - лідера партії "УДАР". Вони разом демонструють єдність опозиції. Але я не можу уявити, що такі люди, як Кличко, який позиціонує себе як європеєць, і Яценюк - з відкритим мисленням, - тиснуть руку людині, яка публічно заявляє, що євреї - головна загроза для європейської цивілізації", - заявив депутат Європарламенту.

Така позиція прозвучала в Європейському парламенті не вперше. Раніше практично аналогічну заяву озвучив депутат Крістіан Вігенін, який, згідно з інформацією депутатів ЄП, в найближчому майбутньому може очолити Міністерство закордонних справ Болгарії.

Нагадаємо, що лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заперечує наявність антисемітських настроїв в очолюваній ним політичній силі.

"Свобода" не є антисемітською організацією - я про це не один раз заявляв. Якщо є якісь зауваження щодо наших поглядів подібного плану, нехай подають на нас до суду. Але ніхто подавати не буде, так як всі прекрасно розуміють, що навіть ангажовані українські суди не зможу винести відповідне рішення проти "Свободи", тому що ми не порушуємо українського законодавства", - наголосив політик.

Джерело: ipress.ua

Євреї зі всього світу в Єрусалимі вирішуватимуть, що робити зі "Свободою" 

Із 28 по 30 травня в Єрусалимі з ініціативи міністерства закордонних справ Ізраїлю та Міністерства у справах Єрусалиму і діаспори відбудеться "Глобальний форум по боротьбі з антисемітизмом".

Очікується, що форум відвідають близько 500 делегатів з усього світу. Зокрема великі делегації очікуються з країн СНД і Прибалтики. За інформацією видання, делегацію від України очолює депутат Верховної Ради від Партії регіонів Олександр Фельдман.

Під час форуму будуть обговорюватися проблема зростання антисемітизму в світі. Однією з головних тем стане ситуація в Україні. Єврейських активістів хвилює діяльність української партії "Свобода", керівники якої нібито регулярно виступають з антисемітськими заявами.

За підсумками форуму буде розроблений і прийнятий проект заходів по боротьбі з антисемітизмом на найближчі роки.

Главком
Джерело: Gazeta.ua

Фото: byut.com.ua. Тягнибок, Кличко, Яценюк.

1