'Я мав право на квартиру в Чернівцях' - Крищенко

"Я мав право на квартиру в Чернівцях" - Крищенко

22.10.2012, 21:51

Кирило Крищенко, заступник голови ОДА, начальник Головного фінансового управління ОДА 22 жовтня на прес-конференції прокоментував інформацію, щодо отримання 100 тисяч доларів на придбання житла в Чернівцях через місяць після призначення. Про те, що заступник отримав незавдовго після свого призначення квартиру за 100 тисяч доларів, зокрема, йшлося в передачі "Хто там" про Михайла Папієва на телеканалі ЗІК.

- На цю посаду я призначений 21 вересня 2010 року. До цього часу я працював заступником голови Держспоживстандарту України, - сказав чиновник. - Відповідно до розпорядження Кабміну був звільнений з цієї посади у зв’язку із переходом на інше місце роботи. Відповідно до існуючих нормативно-правових актів, як посадова особа, я мав право на отримання житла за місцем нового призначення.

Отримання 100 тисяч доларів – не відповідає дійсності. Насправді йдеться про 800 тисяч гривень, які виділені з державного бюджету. Місцеві бюджети міста Чернівці та області до цього не мають ніякого відношення. Квартиру отримав згідно із ордером, виданим виконавчим комітетом Чернівецької міської ради 17 грудня 2010 року. Тож, як бачите, терміни призначення і отримання квартири не сходяться.

Рішення про надання житла приймалося колегіально виконавчим комітетом і профспілковим комітетом.

Я не потребую поліпшення житлових умов. Згідно із законом України маю право на отримання житла за новим місцем призначення, оскільки переїхав в іншу місцевість. Інформація про те, що я маю дві квартири, також не відповідає дійсності. Дані моєї декларації не правильно трактовані. Частина житла, де я є співвласником – помешкання моїх батьків. Інше житло – квартира моєї дружини, яку вона отримала ще до шлюбу зі мною, знаходиться в м. Києві.

Джерело: molbuk.ua

1