'Я дивився у кримінальній справі...': після публічного зізнання Фищука голова Чернівецької ОДА або прокурор мають подати у відставку

"Я дивився у кримінальній справі...": після публічного зізнання Фищука голова Чернівецької ОДА або прокурор мають подати у відставку

20.04.2018, 23:18

В інтерв'ю газеті "Молодий буковинець" голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, зокрема, заявив таке: "Я дивився у кримінальній справі - там уже окремих підприємств давно нема". Ці слова прозвучали у контексті його відповіді на питання журналіста про те, чи з'ясував керівник виконавчої влади краю "якої кримінальної справи стосуються проведені правоохоронцями обшуки" у його родичів. 

Фахівців-юристів, які читали це інтерв'ю, щиро здивувало подібне зізнання голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука: згідно з якими повноваженнями він раптом дивився кримінальну справу? 

Зазвичай правоохоронці дуже неохоче діляться інформацією про хід розслідування резонансних злочинів, посилаючись на таємницю слідства, яка забороняє розголошувати будь-які деталі. 

Аж тут раптом губернатор сам визнав, що дивився кримінальну справу, знає які саме підприємства там фігурують. 

Що це? Зловживання службовим становищем чи важкий кримінальний злочин? Хто дозволив посадовій особі дивитися у кримінальну справу до завершення офіційного розслідування? 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

1