Взяли під варту із зали суду: виправданий хабарник, який 'рішав питання ' з інспекцією архітбудконтролю, отримав реальний строк

Взяли під варту із зали суду: виправданий хабарник, який "рішав питання " з інспекцією архітбудконтролю, отримав реальний строк

19.07.2021, 19:21

Оскаржено виправдувальний вирок – посадовця засуджено до 2  років 6 місяців позбавлення волі

Чернівецька обласна прокуратура оскаржила в апеляційному порядку вирок Хотинського районного суду, яким начальника бюро технічної інвентаризації, обвинуваченого у підбуренні до надання неправомірної вигоди (ч.4 ст.27,ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 369 КК України),  було  виправдано.

Чернівецький апеляційний суд підтвердив доводи прокурора, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий - посадовця засуджено до 2 років 6 місяців позбавлення волі.

За результатами судового розгляду встановлено, що будучи керівником комунального підприємства вказаний громадянин одержав від приватного підприємця 1000 доларів США неправомірної вигоди за вирішення питання зі службовими особами інспекції архітбудконтролю в Чернівецькій області щодо прийняття декларації про початок виконання будівельних робіт об’єкту нерухомості комерційного призначення та неповернення даної декларації.

Чоловіка взяли під варту із зали суду.

 

1