Виступили із протестом (оновлено)

Виступили із протестом (оновлено)

24.07.2014, 20:02

Сьогодні біля приміщення Волоківської сільської ради відбулася акція протесту жителів Волоки та Грушівки. Вони, як повідомив з місця події перший заступник голови Глибоцької райдержадміністрації Богдан Підлубний, вимагають призупинити на території їх сіл дію Указу Президента України щодо часткової мобілізації. Цю вимогу учасники акції виклали у спеціальному зверненні, яке направили керівництву виконавчої і представницької влад району та області, а також Президенту, Верховній Раді, Кабінету Міністрів України.

Додамо, що ряд матерів та дружин воїнів запасу знищили їх списки та повістки.

Василь Гейніш.

Водночас близько тисячі жінок перекрили одну із автомобільних доріг на Чернівці, блокуючи рух транспорту, на знак протесту проти того, щоб мобілізованих мешканців Буковини відправляли в зону АТО.

Як інформує «УНН», наразі на атошляху поблизу Сокирян Чернівецької області, стоять близько тисячі людей. Переважна більшість із них – жінки із дітьми.

За словами місцевих мешканців, вони заблокували дорогу, якою мобілізованих чоловіків відправлятимуть на Схід у зону АТО, та протестують проти того, щоб чоловіків Буковини відсилали воювати.

Поки що на місці події немає представників влади чи правоохоронних органів. Рух транспорту заблоковано.

Жителі прикарпатських селищ і сіл увірвалися у військкомат у смт. Богородчани Івано-Франківської області і спалили документи, що стосуються мобілізації. Про це повідомляє «ІА ZIK».

Як розповіли люди, вони таким чином протестували проти мобілізації їхніх синів і чоловіків у Збройні сили України, яких, за їх словами, без амуніції і належної бойової підготовки кидають на вірну смерть в зону АТО.

«У приміщенні райвійськкомату була жінка-лікар, побачивши таку масу людей, що спалювали документи, -знепритомніла. Її забрала карета швидкої допомоги», – розповідають очевидці цієї акції непокори в Богородчанах.

За інформацією видання, в Борогодчани поїхало керівництво обласного УМВС. Раніше документи про мобілізацію публічно спалили сільські голови п´яти населених пунктів Прикарпаття – Микуличина, Ворохти, Татарова, Яблуниці і Поляниці.

Крім того, головний лікар Яремчанської міської лікарні Олександр Соколюк написав розписку, в якій зазначив, що «проведений медогляд був неповний», а отже, незаконний.

Для вирішення конфлікту в Яремче приїхав військовий комісар Надвірнянсько-Богородчанського ОРВК. Чим закінчилася розмова, не уточнюється.
Згідно з прийнятим Верховною Радою законом «Про часткову мобілізацію», повістки прийдуть офіцерам і сержантам запасу, що служили в армії, а також рядовим запасу з досвідом армійської служби.

Нагадаємо, 22 липня, Верховна Рада затвердила указ Президента Петра Порошенка про часткову мобілізацію. За нього проголосували 232 депутати.

22 липня Петро Порошенко підписав Закон № 1595-VII «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію». За інформацією джерела Zn.ua, протягом півтора місяця в армію та інші силові та військові структури України можуть призвати до 60 тис. осіб.

http://ua.comments.ua/

1


КОМЕНТАРІ (4)

Все правильно! Нехай ідуть на війну ті, хто приймають такі злочинні рішення і їхні діти! А діти депутатів зараз відпочивають на закордонних курортах і тікають від війни, а можновладці посилають на смерть наших рідних. НІ ВІЙНІ! Нехай поганий мир, ніж "добра" війна! Слава мирній Укроаїні! 

avatar

Чернівчанин

24 липня 2014 22:07

Це справа агента Росії Медведчука, якій вміло підбурює людей: сидіть дома, яа вам справа до Донбасу. А потім я прийду до вас, тупі хохли, але вже буде пізно.

Сором - Галичина, Буковина, які були першими на Майдані тепер стали трусами та зрадниками.

avatar

Смерть шпигунам!

24 липня 2014 23:23

Можливо хоч на Буковині розуміють що це за війна?Тому і не хочуть відпускати своїх чоловіків.

По-моєму це ти підбурюєш людей,Чернівчанин

24 липня 2014 22:07

А сам сидиш вдома

Сосиску тобі до рота

avatar

Чернівецька область

25 липня 2014 00:41

Якщо ви бл.дь такі "патріоти", то не сидіть своїми трусливими сраками вдома, а бігом до військомату! Але ви шакали по життю, ви сміливі за чужими  спинами. А тепер до комента "смерть шпигунам" - чи знаєш ти скотино шо таке війна? Ти знаєш сволота як нести на плечах вбитого товариша, а по твоєму лиці тече його ще тепла кров? Ти провокатор і шакал! Революціонери хрєнові!

avatar

до майданутих

25 липня 2014 01:54