Вирок Філіпчуку є політичним — депутат Бундестагу

Вирок Філіпчуку є політичним — депутат Бундестагу

06.04.2012, 16:56

Депутат Бундестагу Віола фон Крамон засудила вирок суду у справі екс-міністра навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.

"Я різко засуджую вирок! Сьогоднішнім вироком Україна знову продемонструвала, що її судова система є політично вмотивована і порушує конституційні норми", - заявила вона, передає "Deutsche Welle".

Німецький депутат від фракції Зелених зазначила, що знайома з Філіпчуком із часів його роботи міністром і цінує його як інтелігентну та компетентну людину.

"Я закликаю федеральний уряд заступатися за звільнення Філіпчука так само рішуче, як і за долю Юлії Тимошенко", - зазначається в її заяві.

"Своїми теперішніми діями український уряд запобігає тому, що між Україною і ЄС Угода про асоціацію могла б бути завершена найближчим часом", - стверджує Крамон.

5 квітня Солом’янський райсуд Києва засудив екс-міністра уряду Юлії Тимошенко Георгія Філіпчука до 3-х років позбавлення волі. Також суд заборонив йому впродовж 3-х років обіймати державні посади і позбавив 1-го рангу держслужбовця.